Dit zijn de winnaars van Monkey Shoulder’s Ultimate Bartender Championship

Monkey Shoulder Whisky

Dit zijn de winnaars van Monkey Shoulder’s Ultimate Bartender Championship

De Nederlandse finale van het Ultimate Bartender Championship (UBC) van Monkey Shoulder vond op 31 juli plaats in Door 74 in Amsterdam: 100% malt whisky made for mixing. Bartenders van Nederlands beste cocktailbars streden tegen elkaar in deze energieke competitie waar de lol vanaf spatte. Bartenders Riccardo ‘Ricky’ Guerrini en Andreas Budo wonnen een trip naar Camp Monkey in Thailand.

Bartenders uit heel Nederland verzamelden zich in cocktailbar Door 74 in Amsterdam voor de ultieme test van Monkey Shoulder. Monkey Shoulder is dé whisky voor bartenders: een 100% malt whisky gemaakt van drie bekroonde single malt-whisky’s uit de Speyside regio: perfect gebalanceerd om te mixen in highballs en cocktails. Bartenders van onder andere The Rumah in Rotterdam, The Peacock Bar in Zwolle, The Streetfood Club in Utrecht, Kelder65 in Leeuwarden, Vesper Bar en Taiko in Amsterdam stonden klaar om een dag te knallen.

Black box

De bartenders ontvingen een black box in hun barstation met daarin de ingrediënten als inspiratie voor hun Monkey Shoulder signature cocktail zoals steranijs, zoete vermouth, roze peper en kruidnagel. De uitdagingen van de competitie logen er niet om, verschillende bartending skills werden in moordend tempo getest; serieus in kwaliteit, maar met een gulle knipoog. Geheel in lijn met de whisky. Maar, achteroverleunen en verslappen was er niet bij.

'Verschillende bartending skills werden in moordend tempo getest'

De dag begon met een uitgebreide kennisquiz, hierna werden snelheid en precisie achter de bar gemeten, werd de geur en het geheugen van de bartenders op de proef gesteld door ‘blind’ te ruiken, moesten ze de juiste drankjes op de goede manier en op de juiste viltjes uitserveren en moesten er zo snel en koud mogelijk whisky sours worden geshaket. De skills van de deelnemers werden nauwlettend gekeurd en gemeten door de vakjury, bestaande uit titanen van de industrie: Timo Janse (Flying Dutchmen Cocktails), Albert van Beeck Calkoen (Mister Cocktail), Tim Hoevenagel (Maxxium) en Ingmar Voerman (Ingmar Drinkt).

Monkey Shoulder_Riccardo ‘Ricky’ Guerrini en Andreas Budo
Winnaars Riccardo ‘Ricky’ Guerrini en Andreas Budo

Winnaars

Riccardo Guerrini van Vesper Bar kwam door de dag heen als favoriet uit de bus, en overtuigde volledig met zijn Golden Monkey Shoulder Old Fashioned met smaken van kaneel, steranijs, kruidnagel en citrus, waarvan de cocktail op magische wijze zichzelf wist te stirren. De verrassing van de dag was runner up Andreas Budo van Kelder 65 in Leeuwarden, die de jury omverblies met zijn kennis, skills en fantastische highball ‘Three dots of happiness’. Beiden wacht een trip naar Camp Monkey in Thailand komend najaar, waar zij zich met veertig internationale bartenders zullen onderdompelen in het wereldwijde netwerk van Monkey Shoulder.

Monkey Shoulder_Whisky Monkey Shoulder_Bartender
Artikel delen