(Oud) deelnemers over hun deelname aan KETEL 1 Hard Lemonade Shake Off

Nolet_KETEL1

(Oud) deelnemers over hun deelname aan KETEL 1 Hard Lemonade Shake Off

Vorig jaar organiseerde distilleerderij Nolet voor het eerst de KETEL 1 Hard Lemonade Shake Off. Ruim honderd enthousiaste horecateams uit het hele land deden mee en dat leverde prachtige uitgebalanceerde recepten op. De inschrijving voor de tweede editie, met de finale in mei onder leiding van een vakjury, is inmiddels gesloten. We vragen naar de ervaringen van een aantal deelnemers van vorig jaar.

Foto's: o.a. Gino van Meenen

1714 drinks & bites in Schiedam 

Tai Pham en Jasper Stadhouders zijn eigenaren van het Schiedamse 1714 Drinks & Bites: “Wij hebben vorig jaar een goede indruk gekregen van het niveau van de wedstrijd. De lat ligt hoog en dat zien wij als een grote uitdaging om zo meer nieuwe ideeën te krijgen voor onze eigen cocktails. Je wordt aan het denken gezet om een bijzondere serve te maken met dit geweldige gedistilleerd product uit onze eigen stad. Wat ons team bijzonder maakt? De combinatie van een chefkok en bartender, waardoor wij kunnen werken vanuit een breder smaakpallet en als team beter inzicht hebben in wat goede smaakcombinaties kunnen zijn voor een bijzondere Hard Lemonade.”

The Gyros Club in Den Haag 

Op de begane grond een knipoog naar Griekenland met een heus gyros-walhalla en op de eerste etage een smaakvolle flirt richting Azië: in de hotspot The Gyros Club komen culinaire gyros, sexy streetfood en classy cocktails samen midden in het centrum van Den Haag. Eigenaren Dimi Mourtzakis en Owen Smit schreven hun team in voor de KETEL 1 Shake Off 2022: “Wat ons team bijzonder maakt is dat wij al vele jaren met elkaar samenwerken en alle kennis en ervaringen met elkaar delen. Onze nieuwe ideeën en technieken om cocktails te maken brengen wij graag op tafel en wij vinden het leuk om van andere horeca te leren.”

Ketel1_TheGyrosClub
Owen Smit en Dimi Mourtzakisvan The Gyros Club

Amehoela in Rotterdam

Ook het team van Amehoela, de op de Amerikaanse tiki-bars uit de jaren dertig geïnspireerde tropische bar in Rotterdam, doet mee aan de Shake Off. “Ons team is een echte horecafamilie. Wij hebben ervaring met cocktails en zijn altijd creatief bezig.
De KETEL 1 Shake Off is een leuke manier om als team meer tijd met elkaar door te brengen en elkaar nog beter te leren kennen om zo de samenwerking sterker te maken”, vertelt bartender Caco Mosan enthousiast.

The Rumah in Rotterdam 

Ook Daryl Lieuw-On en Edward Nijho van cocktailbar The Rumah in Rotterdam, spreken hun ervaringen over hun deelname van vorig jaar uit: “Het leukste is natuurlijk dat je lekker met je team bezig bent. Wij hebben een goed en dynamisch team en vorig jaar veel tijd met elkaar besteed aan het verzinnen van een goed recept. Dat is een hele mooie cocktail op basis van kokoswater geworden. Jammer genoeg wonnen we niet, maar wij hebben zeker ons best gedaan en hebben er met elkaar iets moois van gemaakt.”

Hard Lemonade op de kaart

Hard Lemonade is een eenvoudig zelf te maken mix met KETEL 1 Jenever, citroensiroop, bruisend water, een schijfje citroen en limoen en lekker veel ijs. In losse glazen of een pitcher om te delen met vrienden. “Zeker voor de zomer is de Hard Lemonade een ideaal drankje: fris en relatief laag in alcohol. Je kunt Hard Lemonades op smaak brengen met zoveel verschillende huisgemaakte siropen en likeuren”, aldus het team van restaurant Wollegras in Weiteveen, winnaar van de KETEL 1 Shake Off 2021. De mix staat inmiddels standaard op de kaart. “We merken dat onze gasten het leuk vinden om de winnende Hard Lemonade te proberen.”

Artikel delen