advertorial

Deze cocktails zijn binnen 15 seconden klaar én zorgen voor meer omzet

De Cocktail Club

Deze cocktails zijn binnen 15 seconden klaar én zorgen voor meer omzet

De vraag naar cocktails groeit enorm, zeker de helft van de Nederlandse horeca serveert cocktails en mixdranken. En dat is niet zo gek. Gasten zijn bereid meer te betalen voor cocktails en dit verhoogt de gemiddelde besteding enorm. Maar hoe zet je cocktails nu effectief in op je terras om het meeste eruit te halen? De Cocktail Club heeft het antwoord.

Met een bon vol verschillende cocktails jaag je menig barman op de kast. Laat staan met een terras vol met cocktaildrinkers. Juist op die drukke momenten wil je het hoogste rendement en daar is snelheid voor nodig. Maar cocktails en snelheid gingen tot voorkort niet samen. Met de nieuwste innovatie op cocktailgebied gaan deze twee juist wél samen. Ready to drinks zijn de oplossing voor wachttijden én zorgen voor meer omzet.

1,2,3…Klaar!

Wouter van Kaam, eigenaar van onder andere The Streetfood Club, Rum Club en Ruby Rose in Utrecht, kan meepraten over het werk wat er schuilgaat achter een perfecte cocktail: "Wij hadden hier te maken met lange wachttijden. De tickettijd liep regelmatig op tot boven de tien minuten en dat wil je natuurlijk niet." Om deze wachttijden te verkorten bedacht Wouter van Kaam samen met Wes Schreutelkamp en Daan van den Berge De Cocktail Club: verse ready to drink-cocktails voor de horeca. Uit fles, uit de slush puppy-machine en van de tap.

Van Kaam: "Nu maken we een deel van de cocktails in onze horecazaken à la minute en het andere deel met de producten van De Cocktail Club" Dus jullie hebben geen bartenders meer in dienst? Van Kaam vervolgt: "Natuurlijk hebben we nog steeds bartenders in dienst, we kunnen zo zelfs de beste bartenders aantrekken. Zij hebben nu namelijk meer tijd voor creativiteit en eigen creaties. De echte hardlopers zoals de Pornstar Martini, Espresso Martini en Mojito komen van De Cocktail Club. De rest van de cocktails maakt de bartender. En dat scheelt aanzienlijk in de wachttijd."

Vraag hier een gratis proefpakket van De Cocktail Club aan

 

De cocktail club_1 De cocktail club_2

 

Verse cocktails in een handomdraai

Voorwaarde voor het ontwikkelen van ready to drink cocktails was uiteraard dat de kwaliteit niet onderdeed voor snelheid. "Het beschikbare aanbod wat er was voor horecaondernemers voldeed nog niet aan onze kwaliteitseisen en we besloten dit zelf te ontwikkelen en op de markt te brengen", aldus van Kaam.

500 horecabedrijven

Een jaar later is De Cocktail Club leverancier van meer dan 500 horecabedrijven in Nederland en dagelijks komen hier bedrijven bij. Het geheim? “We maken echt verse cocktails die je buiten het shaken om zonder extra handelingen kunt serveren. Echt vers en daarom ‘slechts’ twaalf weken houdbaar. Je hoeft geen investering te doen in dure machines, je bent super flexibel en kunt al met één soort starten. Iedere medewerker kan zo 250 cocktails per uur maken met één shaker.”

De cocktail club_3

Hoe ziet het assortiment eruit?

Van Kaam: "We bieden nu tien smaken, in 4 opties. De flesjes en flessen zijn het meest populair maar de frozen cocktails uit de ‘slush’ zijn bij de grotere beachbars niet aan te slepen. De Cocktail Club is een merk dat voor de gast achter de schermen blijft. Je hebt geen waste, de kwaliteit is constant en onze cocktails doen niet onder voor een à la minute gemaakte cocktail."

Meer omzet op je terras

Tijd is geld, en levert die tijd dan ook meer omzet op? Van Kaam: "De Cocktail Club is nauwelijks duurder dan zelf shaken, en wanneer je loonkosten meetelt is het veel goedkoper. Om maar te zwijgen over de snelheid en hiermee verhoogde omzet per gast. We hebben zelf ondervonden dat de cocktailomzet exponentieel toeneemt wanneer je de wachttijden meer dan halveert. De euro marge die je kunt maken op cocktails is heel goed en in tijden van personeel schaarste heel welkom."

Proberen? Vraag een proefpakket aan

De cocktails van De Cocktail Club zijn verkrijgbaar bij meerdere groothandels waaronder Bidfood, Hocras, Zegro,Sligro, Horesca Lieferink, Krikke en VHC Jongens. Daarnaast levert de Cocktail Club 6 dagen per week in heel Nederland.

Via onderstaande button vraag je een proefpakket aan:

Vraag hier een gratis proefpakket van De Cocktail Club aan

Artikel delen