Verras je gasten met Disaronno

Verras je gasten met Disaronno

Genieten en beleven, daar draait het om in de horeca. Steeds vaker verkiezen gasten een bijzondere cocktail of kleurrijke highball boven een standaard biertje of glas wijn. Perfect aansluiten bij de huidige trends en wensen van je gast? Zet deze verrassende (en eenvoudig te maken) cocktails op de kaart!

Tekst: Joost Pronk

Verfrissend en opvallend

bartender disaronno cocktailtrendsCocktails en highballs zijn nog steeds sterk in opkomst. Een trend waar je als horecaondernemer prima op in kunt spelen met vernieuwende, verfrissende en opvallende dranken op de kaart. Bijzondere drankjes waarmee je je gasten op ieder moment kunt verrassen. Een cocktail bij de brunch? Waarom niet! Brunchen wint aan populariteit, net als het bewust genieten en drinken van laag-alcoholische en alcoholvrije dranken. Niet voor niets stond op Disaronno Day (19 april) de brunch centraal als moment om wereldwijd digitaal te proosten met een alcoholarme cocktail: de Disaronno Fizz. In deze verfrissende cocktail wordt de uitgesproken smaak en het onmiskenbare aroma van Disaronno gecombineerd met bruisend water en citroensap. Heerlijk én verantwoord op elk moment van de (zonnige) dag.

Delen op Insta 

Bijzondere cocktails serveer je anno 2020 niet alleen aan je gasten: ook hun online vrienden genieten mee van de smakelijke creaties in de horeca. De populariteit van Instagram voedt de creativiteit van bartenders die het perfecte drankje willen neerzetten: het moet niet alleen lekker zijn, maar ook verrassend genoeg om online te delen. Dimi Mourtzakis van The Gyros Club in Den Haag vindt het heerlijk om zich uit te leven op vernieuwende en verrassende cocktails. “Eigenlijk kan ik me geen leven zonder cocktails voorstellen”, zegt hij. “Mijn collega’s plagen me weleens lacherig als ik me even opsluit om in mijn secret lab weer aan een nieuwe creatie te werken, maar ik lééf gewoon voor dat hele proces: het bedenken, het mixen, het proeven en het finetunen.”

Tevreden gasten, dát is waar hospitality om draait

Er komen dan ook regelmatig bijzondere mixen uit de koker van Mourtzakis, tot tevredenheid van zijn gasten. “Zo hebben we nu de cocktail No Plane - No Train op de kaart, bestaande uit onder andere, Disaronno, kombucha en bourbon. Ik geniet ervan om zo’n bijzondere cocktail voor te schotelen aan onze gasten, en hun tevreden blikken te zien. Dát is waar hospitality bij mij om draait: het simpelweg bezorgen van genotsmomentjes aan de gasten van The Gyros Club.” 

Limoncello-tonic

limoncello cocktailsToch hoeft het niet ingewikkeld te zijn om vernieuwende en verrassende cocktailcreaties te serveren. Combinaties van een likeur met tonic of bruisend water zijn lekker, eenvoudig te maken en ze bieden veel mogelijkheden. Soms ontstaat een nieuwe blikvanger op de cocktailkaart ook al door te variëren op een bestaande topper, door één ingrediënt te veranderen. Vervang de nog altijd populaire (maar inmiddels al enigszins standaard) gin-tonics op de kaart bijvoorbeeld eens voor een heerlijke, zomerse variant: de Limoncello-tonic. Limoncello is namelijk niet alleen geschikt als digestief: de beroemde citroenlikeur doet het perfect in verfrissende cocktails. 

Ondernemer Diego Buik, van Diego’s in Rotterdam, zweert bij deze zomerhit. “Limoncello-tonic is verfrissend, verrassend en verleidelijk. Isolabella Limoncello is al lekker na het eten, maar de combinatie met tonic en een blaadje basilicum levert een spannende en smakelijke cocktail op, die ook prima smaakt bij de burgers die we serveren. Zeker in de zomermaanden is het drankje populair. Het is écht een verrijking van onze cocktailkaart.”

Artikel delen