advertorial

Van herbruikbare cups tot koffiespecials: 6 koffietrends 2024

Trendgids Darboven
Tags: koffie

Van herbruikbare cups tot koffiespecials: 6 koffietrends 2024

De koffiewereld is in beweging. Koffiespecials zijn inmiddels niet meer weg te denken van een drankenkaart en vanaf 1 januari 2024 geldt er een verbod op wegwerpbekers die plastic bevatten voor consumptie ter plaatse. Horecaondernemers moeten slim inspelen op deze trends en daarom licht Darboven J.J., bekend van Alfredo Espresso, er zes uit. 

1. Koffiespecials

Het Alfredo Espresso assortiment bestaat uit zeven verschillende melanges: voor ieder moment en iedere horecagelegenheid de juiste melange. Schenk je veel koffiespecials? Dan is Alfredo Espresso Cremazzurro een must op de molen of in de volautomaat. Zo maak je de lekkerste specials met koffieverrijkers waarbij de koffie goed overeind blijft.

Serveer of drink je graag de koffie puur? Dan zijn de 100% Arabica melange Primus Omnium en de Caffè bonen de juiste keuze. Lekkere recepten van onze Alfredo Espresso koffiespecials vind je op alfredo-espresso.nl/recepten. Het koffiemerk heeft hier onder andere twee nieuwe Ice Cappuccino recepten gedeeld voor het komende voorjaar: funccino Ice Cappuccino met M&Ms en Caramel Ice Cappuccino met stroopwafel. 

Koffiespecials
Koffiespecials

J.J. Darboven op de Horecava

Bezoek J.J. Darboven tijdens de Horecava op 8, 9, 10 of 11 januari in Hal 12 (Stand 12.530) om een echte Italiaanse koffie van Alfredo Espresso te proeven. 

Lees meer over Alfredo Espresso

2. Lekkers bij de koffie

Op de Horecava heeft J.J.Darboven een samenwerking met Vandemoortele. Het diepvries assortiment gebak is van hoge kwaliteit en heel divers met o.a. cheesecake, bavarois blackforest, tiramisu of apple pie viennesse. In de stand van J.J. Darboven kunnen bezoekers de heerlijkste combinaties proeven. 

3. Eilles losse thee – nieuwe tafelpresentatie

In het assortiment losse thee van Darbovens eigen merk Eilles is er een ruime keuze uit zwarte thee, groene thee, kruidenmelanges en gearomatiseerde thee. De pure theeën worden ingekocht bij theetuinen in met name China, Japan, Taiwan en India. Een nieuwe smaak is Sencha Royal, een zomerpluk van groene thee uit Japan royaal gearomatiseerd met tropisch fruit. Losse thee kan geserveerd worden uit porselein of glaswerk en o.a. gepresenteerd op tafel door middel van zes smaken in kleine blikjes (inclusief houten tay) met de theeomschrijving en zetwijze op het bliketiket. 

Eilles Losse Thee - Nieuwe tafelpresentatie
Losse thee van Eilles

4. Cocaya drinkchocolade

In het Cocaya drinkchocolade assortiment van J.J. Darboven zitten diverse cacaomelanges die geschikt zijn voor chocolademachines, volautomaten met cacaodispenser en handbereiding door middel van sticks. Een echte volle melkchocoladedrank is Cocaya Premium Bio met een cacaopercentage van 25% en bovendien Fairtrade en biologisch gecertificeerd. 

Cocaya drinkchocolade
Cocaya drinkchocolade

5. Nieuwe apparatuur

Goede koffie schenk je met de beste machines. J.J. Darboven laat horecaondernemers graag kennismaken met haar nieuwste koffiemachine: Etna Sagitta. Deze volautomaat heeft een modern en compact design. Je zet met één druk op de knop koffie met verse melk als een pro. Naast de Etna Sagitta biedt J.J. Darboven een ruim aanbod aan van machines van partners Franke, WMF, Schaerer en Astoria. 

Koffiemachine Etna Sagitta_Darboven
Koffiemachine Etna Sagitta

6. Re-usable cups

J.J. Darboven biedt een re-usable koffiebeker van polypropyleen in 200 ml en 300 ml aan om jouw to go concept compleet te maken. Deze bekers zijn beschikbaar in het zwart en beige met deksel. Deze bekers kunnen in de vaatwasser tot 80 graden en ongeveer 300 keer gebruikt worden voor to go koffies. Het is mogelijk om de re-usable bekers te laten bedrukken met een eigen logo.

 

Re-usable cups - Darboven
Re-usable cup
Artikel delen