Doppio Espresso kiest veilige gastvrijheid

Tags: koffie

Doppio Espresso kiest veilige gastvrijheid

De medewerkers van de 29 vestigingen van Espressobarketen Doppio Espresso bereiden zich voor om op 1 juni de deuren weer te openen voor hun gasten.

Naast de regels die voor iedere horecazaak gaan gelden, kiest de landelijke koffiefranchise voor extra maatregelen om veiligheid te bieden aan gasten en het personeel. Daarbij blijft er ruimte voor ondernemende en creatieve oplossingen.

Extra maatregelen

Anderhalvemeter afstand, maximaal dertig personen binnen en een triage aan de deur. De algemene regels leveren veel horecaondernemers al genoeg kopzorgen. TPeter van Eijl, eigenaar en franchisegever van Doppio Espresso, gaat een stap verder. Extra maatregelingen als: vrijwillige registratie van gegevens door gasten, inzet van een gloednieuwe bestel-app en een ingrijpende aanpassing van het menu, alles om risico uit te sluiten en te helpen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Peter van Eijl: “Ik vind dat wij onze verantwoordelijkheid moeten pakken door een uiterst veilige omgeving te scheppen met veilige producten voor onze gasten en ons team. Deze veiligheid is het meest zichtbaar in onze compleet aangepaste lunchkaart. We hebben gekozen al onze broodjes centraal in een veilige omgeving te produceren en te verpakken. Voedselbereiding en beweging in de keuken van onze vestigingen is hiermee geminimaliseerd. Dit is geen verplichting vanuit de overheid, maar wordt door onze hygiëne partner wel geadviseerd. Onze gastvrijheid en koffiekwaliteit blijven zoals onze gasten het gewend zijn. We streven naar een ontspannen en prettige sfeer, dat kan ook met de nieuwe regels waar we samen mee gaan leven.”

Bestel-app

Gasten van Doppio Espresso kunnen binnenkort hun bestelling en betaling regelen via hun eigen smart phone. De ontwikkeling van de Doppio bestelapp is versneld, zodat gasten de keuze hebben om contactloos hun bestelling te doen, terwijl ze in de zaak of op het terras zitten. Bestellen van de menukaart bij de bediening van Doppio blijft ook gewoon mogelijk. 

Lokale initiatieven

Sommige Doppio ondernemers zoeken daarnaast lokaal verschillende samenwerkingen om op een creatieve manier ook iets meer omzet te kunnen maken. Jelle Stoker van Doppio Espresso Joure: "Wij werken heel goed samen met de buurt en hebben ondertussen nieuwe afspraken gemaakt over bijvoorbeeld looproutes. Met onze buurvrouw zijn we een paar stappen verder gegaan; zij heeft een Italiaans restaurant. We hebben afgesproken dat ik overdag haar terras mag gebruiken. ’s Avonds ontvangt zij vanaf 1 juni haar gasten bij ons. Daarbij verzorgen wij dan weer in de avonduren de drankjes."

Wil je op de hoogte blijven van al het horecanieuws in de coronacrisis? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Entree Magazine!

Tags: 
Artikel delen