Eerste Limburgse Grape Ale

Tags: bier

Eerste Limburgse Grape Ale

In Vijlen en Schimmert wordt gewerkt aan de eerste Limburgse Grape Ale. Het is ook de eerste Grape Ale in Nederland die met 100% Nederlandse ingrediënten wordt gebrouwen.

 

Twee van de initiatiefnemers zijn André en Anne-Marie Köppen, ondernemers van de Reusch in Schimmert, waarin Beerbroewerie de Reusch is gevestigd.

Gulle Tinus

Köppen: “In 2012 vroeg Stan Beurskens van Wijndomein Sint Martinus in het Gulpener Bierhuys aan aan mij: hé André kunnen we geen mooie drank met wijn en Gulpener bier maken? Jaren later, toen Jan-Paul Rutten inmiddels aan het roer stond van het familiebedrijf, heeft dit project vervolg gekregen. In 2017 werd vol trots in het Gulpener BrouwLokaal de eerste Gulle Tinus gepresenteerd! Dit werd een enorm succes.”

Kleinschalig

Kortgeleden, tijdens het plukken van de druiven in het ‘Bergdorpje’ Vijlen doken Stan Beurskens, brouwers Jan Willem den Hartog en Sergio Toma en André Köppen diep onder de grond, waar ze de voorbereidingen troffen voor een Limburgse Grape Ale. Het wordt een mooie kleinschalige collaboration van Wijndomein Sint Martinus met Beerbroewerie De Reusch.

“Onze Limburgse Grape Ale wordt een bovengistend bier gemaakt op basis van druiven! Voor bewuste genieters die nu al nieuwsgierig zijn geworden; het wordt een bijzonder product gebrouwen op 178 NAP in de hoogstgelegen energieneutrale brouwerij van Nederland met zicht op het Bergdorpje Vijlen”, zegt Köppen. “Dit nieuwe bier, een blond, wordt gebrouwen met uitsluitend Limburgse ingrediënten. De Sauvignon Gris druiven, granen van de coöperatie Triligran, wijngist en biergist vormen de basis. Smaaksensaties van bier en druiven zullen elkaar gaan versterken in een bruisend geheel! Het wordt maar een kleine batch van 250 liter, dus op is op. Over een paar weken start de verkoop via de webshop van beide bedrijven.

 

 

 

Artikel delen