advertorial

De L’OUI Cocktail Truck is een hit op festivals: ‘We verkochten 500 cocktails’

Eerste L'OUI cocktail truck op SPANG! festival

De L’OUI Cocktail Truck is een hit op festivals: ‘We verkochten 500 cocktails’

Als F&B Director van Corendon Hotels & Resorts kiest Mehmet Ayvaz alleen voor hoogvliegers. Dus ook op het gloednieuwe SPANG! Festival, afgelopen zomer. “Gasten proeven het verschil niet tussen een L’OUI Cocktail en een handgemaakte.”

Met artiesten als Jonna Fraser, Ir-Sais en La Rouge was 24 juni dé dag voor fans van urban, Surinaamse en Caribische muziek. Met één podium en… één vliegtuig. Onder het motto The world’s first music festival under the Boeing 747 vond het eerste SPANG! Festival plaats, onder de vleugels van een Boeing. Ja, letterlijk dus. Het vliegtuig heeft zijn vaste standplaats bij het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp, eigendom van medeorganisator Corendon.

“Het was fantastisch”, blikt Mehmet Ayvaz terug. “Een groot feest, met liefst 2.000 bezoekers.” Rond het terrein en podium had hij gekozen voor twee foodcorners en drie bars, waaronder eentje met cocktails. “Niet het makkelijkste product voor festivals”, bekent hij. “Want je wilt niet alleen hoge kwaliteit, maar ook snelheid. En dat lukt niet met bartending.”

Primeur

Corendon heeft drie hotels en drie Mondi Restaurants; in de restaurants in Amsterdam-Zuid en Badhoevedorp staat sinds april een L’OUI Cocktailmachine. “Gasten merken het verschil niet tussen een L’OUI Cocktail en een handgemaakte, dat is echt de kracht van L’OUI”, zegt Ayvaz.

'Gasten merken het verschil niet tussen een L’OUI Cocktail en een handgemaakte'

“En de verbazing is groot als ze het ineens ontdekken.” De beslissing om L’OUI voor het SPANG! Festival in te zetten, was dan ook snel gemaakt. Maar of het ook écht zou lukken, bleef spannend tot de laatste uren, vertelt hij. “Ons festival zou de primeur hebben voor de eerste L’OUI Cocktail Truck. De dag ervoor kreeg ik een belletje: het ging waarschijnlijk niet lukken. Maar de volgende ochtend om negen uur bleek dat de truck wél klaar was. Top dat ze zich zo hard voor ons hebben gemaakt. In twee uur hebben we alles opgetuigd.”

*Tekst gaat verder onder de foto's

Cocktail-Truck-LOUI
L'OUI cocktail truck

Snelheid en kwaliteit

In de kleine, rood-zilveren vintage truck vind je niet één, maar twee L’OUI-cocktailmachines. Een slimme keuze, vindt Ayvaz. “Zo is de doorloopsnelheid maximaal, terwijl de kwaliteit toch de hele dag stabiel hoog ligt. Ook belangrijk: iedereen kan de machine bedienen, je hebt geen bartenders nodig.” Shaken doet de L’OUI zelf, in twintig seconden. Even in het juiste glaswerk doen, garnering erbij en in zo’n dertig tot veertig seconden staat er een topcocktail op de bar. Die dag verkochten we maar liefst 500 cocktails op 2.000 mensen, veel meer dan verwacht.”

*Tekst gaat verder onder de foto's en het grijze kader

Cocktails-LOUI-Cocktail

BINNEN 30 SECONDEN EEN COCKTAIL

L’OUI is dé cocktailoplossing waarmee iedereen achter de bar een perfecte cocktail maakt. Binnen dertig seconden, met constante kwaliteit. Het assortiment bestaat uit 25 soorten cocktails.


Hoe werkt het? Je hoeft alleen een blikje in de machine te doen. Elke cocktail-can heeft een eigen code, zodat de machine precies weet wat ‘m te doen staat. Van shaken of stirren tot de hoeveelheid ijs en de timing. Alles voor de juiste verdunning, temperatuur en schuimlaag.

Wil je ook proeven?

Klik hier en ontdek het zelf!

Naar Curaçao

Van de 25 L’OUI Cocktails zette hij acht zonnige blends op de kaart, met de Pornstar Martini, Piña Colada en Mojito als top-3 bestellers. Ook de virgin-varianten hiervan, de 0% -cocktails dus, deden het verrassend goed. En volgend jaar? “Dan organiseren we het SPANG! Festival opnieuw en is L’OUI zeker weer van de partij. Trouwens, de machine krijgt ook een vaste plek in onze nieuwe Mondi Beach Club die we volgend jaar op Curaçao openen.”

LOUI-Cocktailtruck-SPANG!-Festival
L'OUI cocktailtruck
Artikel delen