Eerste nominatie Wijnvrouw van het jaar 2022 gaat naar Tatjana Puklavec

Wijnvrouw van het Jaar 2022
Tags: wijn

Eerste nominatie Wijnvrouw van het jaar 2022 gaat naar Tatjana Puklavec

Op dinsdag 15 februari heeft ‘Stichting Wijnvrouw van het Jaar’ Tatjana Puklavec aangekondigd als eerste genomineerde voor de titel ‘Wijnvrouw van het Jaar 2022’. Tatjana Puklavec nam in 2009 het familiebedrijf Puklavec over. Puklavec Family Wines uit Slovenië is één van de grootste wijn-producerende families van Europa.

Vakjury Wijnvrouw van het Jaar 2022 

De vakjury van ‘Wijnvrouw van het Jaar 2022’ bestaat uit Birthe van Meegeren (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2019) , Magda van der Rijst (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2020), Claudia van Dongen (winnares Wijnvrouw van het jaar 2021) en Barbara Verbeek (initiatiefneemster van de stichting). De finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam in september 2022. Niet alleen de jury van wijnprofessionals bepaalt de uiteindelijke winnaar. Na de bekendmaking van de laatste genomineerde kan het publiek meestemmen.

Tatjana Puklavec

Tatjana Puklavec is geboren in Bonn in Duitsland en woont nu in Nederland. Na een wereldreis en haar studie bedrijfseconomie in München heeft Tatjana in verschillende sales en marketingfuncties bij internationale bedrijven gewerkt en nam in 2009 het familiebedrijf Puklavec over. Puklavec Family Wines uit Slovenië is één van de grootste wijn-producerende families van Europa. 

Inmiddels produceert de familie, met Tatjana aan het hoofd, vanuit twee grote wijnkelders zo'n vijf miljoen liter prijswinnende Sloveense kwaliteitswijn per jaar die naar 21 landen wereldwijd wordt geëxporteerd.

​​Juryrapport

De jury is onder de indruk van de lange adem van Tatjana Puklavec. Toen zij het familiebedrijf overnam, had zij een duidelijke visie. Ze wilde wijn over de hele wereld verkopen en in Nederland verkrijgbaar zijn bij bepaalde verkooppunten. Dat is met wat omwegen nu gelukt. Tatjana is professioneel, toegankelijk, heeft een goede marketingvisie maar daarnaast is zij ook een aimabele vrouw. Om deze redenen is zij een goede kanshebber voor de Wijnvrouw van het jaar 2022.

Nieuwe hoofdsponsor 

Naast de bekendmaking van de genomineerde, werd ook de nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd: wijn- en gedistilleerd distributeur Walraven sax. Manuela Feijoo Jimeno, Commercieel directeur Walraven Sax: “Wij zijn trots om de nieuwe wijnpartner van Wijnvrouw van het jaar te zijn. Wij zien tegenwoordig bij steeds meer van onze wijnhuizen vrouwelijke wijnmakers en veel merken en wijnen worden steeds eleganter. Dit sluit dan ook perfect aan bij Wijnvrouw van het jaar! Wij kijken uit naar een mooi partnership.”

Artikel delen