Entree Magazine is op zoek naar 'Huisbier van het jaar 2022'

Tags: bier

Entree Magazine is op zoek naar 'Huisbier van het jaar 2022'

Entree Magazine gaat op 31 mei voor de negende keer op zoek naar het beste huisbier van Nederland. De zoektocht naar het huisbier van het jaar 2020 liep spaak door corona, maar Entree Magazine gaat verder met de verkiezing. De bieren die al aangemeld waren voor de 2020 editie blijven staan in 2022 en er is plaats voor meer bieren.

Is jouw horecazaak trotse bezitter van een huisbier? Meld je onder dit bericht aan voor Entree Magazine's 'Huisbier van het Jaar 2022' verkiezing.

Huisbier van het Jaar 2022

Een jury, bestaande uit experts op het gebied van bier, bepaalt welke huisbieren de titel ‘Huisbier van het Jaar 2022’ verdienen. Bij de laatste editie (2019) werden de huisbieren Bitterzoet (zwaar) van Broer & Zus in Beverwijk en Eastern Farm Eagle (licht) van Craft & Draft in Amsterdam door de jury verkozen tot 'Huisbier van het Jaar 2019'.

Deze huisbierverkiezing is powered by Eshuis, de etikettendrukker die veel brouwerijen voorziet van hun etiketten. Brouwerij Maximus is ook dit jaar weer gastheer voor de huisbierproeverij.

"Een huisbier is een voor jouw zaak speciaal ontwikkeld en gebrouwen bier"

Twee categorieën

De vakjury beoordeelt 2 categorieën: licht (tot 6,5%) en zwaar (6,5% en hoger). Van beide categorieën wordt een top 3 bekendgemaakt en uiteindelijk leidt de wedstrijd tot twee winnaars. De winnaars en runner-ups wachten dan niet alleen lof, vak-erkenning en een officiële titel, maar ook media-aandacht en bevestiging van de kwaliteit die ze op de kaart hebben staan. De jury van de verkiezing zal haar kritische licht weer letterlijk en figuurlijk op alle inzendingen van dit jaar laten schijnen, die zullen worden geschonken in het Royal Leerdam-proefglas AnDer 1.0.

Wie kan mee doen?

Een huisbier is een voor jouw zaak speciaal ontwikkeld en gebrouwen bier. Het mag geen bestaand bier van een brouwerij zijn (etiketbier), met slechts uw etiket/naam op de fles of tapruiter. Alleen originele huisbieren mogen meedoen.

Let op: de voorwaarden zijn aangescherpt. De nummers 1 en 2 van 2019 in beide categorieën, zijn uitgesloten van deelname in 2022.

Aanmelden

Aanmelden kan door te mailen naar huisbier@entreemagazine.nl tot uiterlijk vrijdag 14 mei. Vermeld in de onderwerpregel ‘Huisbier 2022’ en geef de volgende zaken aan:

  • Omschrijving van het bier (incl. bierstijl en alcoholpercentage)
  • Motivatie om het te (laten) brouwen
  • Naam van de brouwerij
  • Een (grote) afbeelding van het/de glaswerk/fles/etiket
  • Contactgegevens

Meld je hier aan

*Let op: exacte details volgen in de deelnamebevestiging

Goed om te weten

het is belangrijk dat de deelnemers de juiste bierstijl invullen. Wanneer er bijvoorbeeld een bier als witbier aangemeld wordt en de jury herkent de karakteristieke eigenschappen van deze bierstijl niet, dan maakt de deelnemer geen kans op de titel.

Deelnemers wordt gevraagd uiterlijk 24 mei vier flessen van hun bier (33 cl.) in een stevige verpakking te (laten) bezorgen bij Entree. Voor fustbier geldt: bij voorkeur aanleveren in fust en niet zelf afvullen op fles, dat voorkomt kwaliteitsverlies. Een fust kan op de dag voor de proeverij, afgeleverd worden. Dat betekent op zondag 29 of maandagochtend 30 mei fusten afleveren bij Brouwerij Maximus.

Volg de verkiezing via sociale media: #Huisbiervanhetjaar

Artikel delen