Eurobrouwers opent tweede proeflokaal

Eurobrouwers proeflokaal Station Bergweg
Tags: bier

Eurobrouwers opent tweede proeflokaal

Eurobrouwers bevindt zich sinds afgelopen zomer op het terrein van de voormalige Vereenigde Glasfabrieken, die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van Schiedam als producent van jenever. Precies de plek waar horecaondernemer Kristian de Leeuw naar op zoek was om zijn droom van een horecagelegenheid met eigen brouwerij te verwezenlijken.

Tekst: Gerard Molenaar

De brouwerij is inmiddels ook in Rotterdam aanwezig in de nieuwe foodhal Station Bergweg. Met mede-aandeelhouder Clarissa Slingerland sprak Entree over de verdere plannen van Eurobrouwers.

De keuze voor een hoofdbrouwer was snel gemaakt toen Kristian de Leeuw zijn barman Coen Wooldrik van Café Marseille (een van zijn andere zaken) vorig jaar vroeg om de rol van hoofdbrouwer op zich te nemen. Omdat Wooldrik nog niet veel ervaring had, heeft hij stage gelopen bij Nevel Wild Ales, wat hem waardevolle kennis en vaardigheden heeft bijgebracht. Zijn ambitie is om in de toekomst ook wilde bieren te brouwen bij Eurobrouwers. De brouwerij is opgericht door Kristian de Leeuw in samenwerking met Coen Wooldrik, Nanne Meijerink en Clarissa Slingerland.

Eurobrouwers Schiedam

Eurobrouwers in Schiedam

Oesterzondagen

Slingerland vertelt dat er veel activiteiten worden georganiseerd door Eurobrouwers en dat met name de Oesterzondagen een groot succes zijn. Op deze zondagen betalen gasten € 1 voor een oester en dat slaat enorm aan in Schiedam. “Er komen ook mensen uit Rotterdam en andere gemeenten op af. We hebben ook mooie oktoberfeesten gehad en ook oud en nieuw is goed gevierd bij Eurobrouwers. Sinds december is er een schaatsbaan bij de brouwerij. We hebben een mooi team en we doen veel originele dingen. We zijn bijvoorbeeld ook sponsor geworden van het Nederlands kampioenschap oestersteken. Op vrijdag en zaterdag is er soms een dj en dat trekt veel mensen, die van de muziek en een goed glas bier kunnen genieten."

Tweede proeflokaal

Het grootste nieuws is misschien wel dat Eurobrouwers sinds begin dit jaar een tweede proeflokaal heeft in het oude station Bergweg bij de Rotterdamse Hofbogen. Daarmee is Eurobrouwers een merk met eigen horeca aan het worden, wat volgens Slingerland belangrijk is voor de exploitatie. Aan de Bergweg is een niet traditionele foodhal ontstaan, dankzij 12 creatieve ondernemers. Eurobrouwers gaat er de eigen bieren serveren, maar ook wilde bieren van andere brouwerijen. "Maar belangrijker is dat we zo fans creëren en dat het merk daardoor meer bekendheid krijgt. We willen mensen binden aan ons merk én verbinden met elkaar," legt Slingerland uit.

Claris Eurobrouwers winter 2024

Clarissa Slingerland

Fijn team

Vooraf was al bekend dat de locatie in Schiedam tijdelijk is, hoewel Eurobrouwers er nog minstens 3 jaar mag blijven. Er is zelfs een kleine kans dat er straks nog ruimte is om definitief in Schiedam te blijven. Intussen blijft de brouwerij zich ontwikkelen. Slingerland, bekend van haar eigen PR Bureau, MissPublicity, verzorgt ook de publiciteit van Eurobrouwers. Ze vertelt dat de brouwinstallatie die werd aangekocht nog niet klaar is voor productie en dat daarom nog wordt gebrouwen bij de Rotterdamse brouwerij Kaapse Brouwers. “Uiteindelijk zal het bier uit eigen ketels komen. Op dit moment brouwen we onder het merk Eurobrouwers een Kellerbier, een hoppig blond en een weizen. We zijn blij dat we goede medewerkers hebben kunnen vinden. We werken met een fijn team en we zitten vol ambities."

Eurobrouwers - aandeelhouders en Brouwer Koen

De aandeelhouders van Eurobrouwers

Openingsbeeld: Eurobrouwers Station Bergweg (Foto: Tina Rogers)

Artikel delen