Exclusieve tapbieren: ‘BrewDog is een verrijking voor Victoria’

Partner_Bier&Co_Advertorial

Exclusieve tapbieren: ‘BrewDog is een verrijking voor Victoria’

Bij Café Victoria in Woerden draait het om kwaliteit. Dat ze er een vaste IPA én een maandelijks wisselende special van BrewDog op de tap hebben, draagt daar zeker aan bij, vindt eigenaar Erik Thuis. “Of het je smaak is of niet: BrewDog stelt nooit teleur.”

 

Foto's: Pim Ras

Erik Thuis groeide op in én met Café Victoria in Woerden: vlak na zijn geboorte ging hij er wonen omdat zijn vader eigenaar werd, twintig jaar later nam hij de zaak zelf over. Lange tijd was het een echt jongerencafé. “Maar zoals dat gaat als je ouder wordt, groei je uit die fase”, zegt hij. Thuis en zijn partner Cindy Kneefel besloten hun liefde voor goed eten en drinken centraal te zetten in de nieuwe invulling die ze aan Victoria wilden geven. “We hadden een vijfjarenplan, maar door corona hebben we in twee jaar tijd een hele nieuwe zaak neergezet, met mooi meubilair en een uitstraling die past bij wat we willen bieden: kwaliteit in de dranken die we serveren.”

'Het programma is interessant voor bierliefhebbers, zeker omdat het maandbier alleen bij Dog Dealers getapt wordt'

BrewDog-ambassadeur

Bij Victoria kunnen gasten nu terecht voor hoogwaardige cocktails, een goede fles wijn, maar ook voor bijzondere bieren. Een van de paradepaardjes van Victoria is het unieke aanbod van BrewDog. “Ik was altijd al erg geïnteresseerd in het bier van BrewDog en kwam vaak in Engeland, waar het veel geschonken wordt”, zegt Thuis. “Toen ik het Dog Dealer-programma van Bier&cO ontdekte, wist ik: dit is ons op het lijf geschreven. Het enthousiasme van Bier&cO was wederzijds en ze dachten enorm met ons mee over de invulling: binnen de kortste keren regelden ze een tap en werden we BrewDog-ambassadeur.”

Het Dog Dealer-programma van Bier&cO biedt horecaondernemers de kans om elke maand een wisselend, exclusief bier van BrewDog op de tap te hebben, naast een vaste tap met BrewDog Hazy Jane of BrewDog Punk IPA. “Wij hebben naast de vaste Punk IPA dus nog een kraan, met elke maand een wisselende special”, zegt Thuis. “Denk aan een fruitige milkshake IPA of een tripel gerijpt in chardonnay- vaten.” Bij Victoria loopt het als een trein. “Gasten komen er zelfs speciaal voor naar de zaak. Het is echt interessant voor bierliefhebbers, zeker omdat het maandbier alleen bij Dog Dealers getapt wordt”, zegt Thuis. “Het is een verrijking voor Victoria.”

BrewDog_Tapbieren_Bier&Co_ADV
Exclusieve BrewDog tapbieren

Altijd verrassend

Een Dog Dealer neemt de specials minimaal twaalf maanden af en bestelt dan minimaal twee fusten van twintig liter. “Die komen altijd op”, zegt Thuis. “We hebben POS-materiaal om het bier onder de aandacht te brengen, maar we zijn vooral zelf heel enthousiast en dat brengen we over op onze gasten. Als ik weet wat voor soort bier gasten lekker vinden, en de BrewDog-special past daarbij, dan raad ik die special zeker aan. Dat durf ik omdat ik weet dat de kwaliteit van BrewDog nooit teleurstelt. Het verrast iedereen. Zelfs als het niet je smaak is.”

BECOME A DOG DEALER

Al bekend met het Dog Dealer programma? Maandelijks importeert Bier&cO een nieuwe special van BrewDog, die alléén beschikbaar is voor Dog Dealers. Je hebt dus altijd iets bijzonders op tap of op het schap. Bovendien mag je jezelf Approved Dog Dealer noemen. Naast een unieke special ontvang je hoogwaardig POS materiaal zodat je kunt laten zien dat jij voorop loopt in de craft bierrevolutie.

Meer informatie

Artikel delen