Bird Brewery lanceert de Flamingooo

Tags: koffie

Bird Brewery lanceert de Flamingooo

Bird Brewery lanceert een nieuwe special: Flamingooo. Een porter met tonen van koffie, chocolade en karamel. Dit bier is speciaal gebrouwen voor World Cleanup Day, een wereldwijde opruimactie op 19 september aanstaande.

Extra aandacht voor de World Cleanup Day met Flamingoooflamingooo bird brewery nieuw bier

“World Cleanup Day is een dag waarop iedereen opgeroepen wordt zwerfvuil op te ruimen in haar of zijn omgeving”, vertelt mede-oprichter van Bird Brewery Rik van den Berg. “Om extra aandacht te vragen voor deze dag hebben we dus Flamingooo gebrouwen. Door het gebruik van gebrande mout, cacaonibs en vers gebrande koffie, heeft deze porter een mooie volle, donkere en diepe smaak. En toch maar 5,2% alcohol. Ideaal na een dag zwerfvuil prikken in de buitenlucht!”

Opruimen rond proeflokaal House of Bird in het Diemerbos

“Bij Bird Brewery willen we graag bijdragen aan een schonere omgeving”, aldus mede-oprichter Ralph van Bemmel. “En een schonere omgeving begint bij jezelf. Meedoen aan de World Cleanup Day is de uitgelezen kans om onze bijdrage te leveren. Met het team van Bird Brewery gaan we zoveel mogelijk vuil opruimen rond ons proeflokaal House of Bird in het Diemerbos. Hopelijk volgen veel mensen ons voorbeeld. Flamingooo!”

Kleur van de Flamingo

Flamingo’s hebben hun mooie kleur te danken aan het voedsel dat ze eten. Het stofje carotenoïde, wat in schaaldieren zit, wordt door hun lever omgezet in een mooi lichtroze pigment.

Over Bird Brewery

Bird Brewery is opgericht door Ralph van Bemmel en Rik van den Berg. De Bird Brewery wil graag impact maken met bier, maar ook in de omgang met de natuur. Zo plantte de brouwerij dankzij samenwerkingen ruim 60.000 bomen en doneerde 1,2 miljoen liter drinkwater. Ze compenseren ook de CO2 die tijdens het bierbrouwen wordt uit gestoten, door onde andere bomen te planten.

Het allereerste bier van de Bird Brewery, de Rumoerige Roodborst, kwam in 2016 uit. De passie voor vogels en bier maakt dat deze ondernemers een bijzondere combinatie tot een bierbrouwerij hebben weten te vertalen. De brouwerij won in de afgelopen jaren ruim 25 awards met de bieren, waaronder beste Saison en IPA van Nederland.

Artikel delen