Gezocht: Huisbier van het Jaar 2019

Tags: bier

Gezocht: Huisbier van het Jaar 2019

Steeds meer horecazaken zijn trotse bezitter van een huisbier. Jij ook? Doe dan mee aan Entree Magazine's Huisbier van het Jaar verkiezing! 

Dit jaar gaat Entree Magazine voor de achtste keer op zoek naar het ''lekkerste'' huisbier van Nederland en bepaalt een jury, bestaande uit experts op het gebied van bier, welke huisbieren de titel ‘Huisbier van het Jaar 2019’ verdienen. Vorig jaar werden de thuisbieren Thuysfluiter (categorie licht) en Smoke House Eagle (categorie zwaar) door de jury verkozen tot Huisbier van het Jaar 2018. 

Categorieën
De vakjury beoordeelt 2 categorieën: licht en zwaar. Van beide categorieën wordt een top 3 bekendgemaakt en uiteindelijk leidt de wedstrijd tot twee winnaars. De winnaars en runner-ups wachten dan niet alleen lof, vak-erkenning en een officiële titel, maar ook media-aandacht en bevestiging van de kwaliteit die ze op de kaart hebben staan. De jury van de verkiezing zal haar kritische licht weer letterlijk en figuurlijk op alle inzendingen van dit jaar laten schijnen, die zullen worden geschonken in het Royal Leerdam-proefglas AnDer 1.0.

Wie kan mee doen? 
Een huisbier is een voor jouw zaak speciaal ontwikkeld en gebrouwen bier. Het mag geen bestaand bier van een brouwerij zijn (etiketbier), met slechts uw etiket/naam op de fles of tapruiter. Alleen originele huisbieren mogen meedoen. Dus schenk jij een echt huisbier? Meld het dan nu aan! 

Aanmelden
Aanmelden kan via aanmelden@entreemagazine.nl (tot en met donderdag 21 november)
Vermeld in de onderwerpregel ‘Huisbier 2019’ en geef de volgende zaken aan:
* Omschrijving van het bier (incl. bierstijl en alcoholpercentage)
* Motivatie om het te (laten) brouwen.
* Naam van de brouwerij.
* Een (grote) afbeelding van het/de glaswerk/fles/etiket.

Goed om te weten 
Het is belangrijk dat je de juiste bierstijl invult. Als je bijvoorbeeld een bier als witbier aanmeldt en de jury herkent de karakteristieke eigenschappen van deze bierstijl niet, maak je geen kans op de titel. Deelnemers worden vervolgens eind november gevraagd om hun bier(en) in een paar flessen op te sturen per post. Voor fustbier geldt: bij voorkeur aanleveren in fust en niet zelf aanvullen op fles, dat voorkomt kwaliteitsverlies. Een fust kan op de dag van de finale proeverij, dinsdag 3 december*, afgeleverd worden.

*Let op: dit is de voorlopige datum van jurering, locatie volgt.

Volg de verkiezing ook via sociale media: #Huisbiervanhetjaar

 

Artikel delen