Heb jij het beste bier van NL? Schrijf je in voor Dutch Beer Challenge 2023!

Dutch Beer Challenge

Heb jij het beste bier van NL? Schrijf je in voor Dutch Beer Challenge 2023!

Op woensdag 19 april 2023 vindt voor de negende keer de Dutch Beer Challenge (powered by Mitra) plaats. De wedstrijd voor Nederlandse brouwerijen en hun bieren zal opnieuw plaatsvinden in Rotterdam. Alle Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn uitgenodigd om met één of meerdere bieren deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd.

Een unieke kans 

Het aantal brouwerijen in Nederland is in 2022 stabiel gebleven met een kleine duizend brouwerijen. Daarom blijft de Dutch Beer Challenge een unieke kans voor alle Nederlandse brouwers om zich te meten met hun collega’s. Tijdens de vorige – achtste - editie van de Dutch Beer Challenge, waren er 550 Nederlandse bieren in competitie van 144 verschillende brouwerijen, waarna er aan 29 een gouden, 31 een zilveren en 36 een bronzen medaille werd toegekend. Voor de negende editie in 2023 rekent de organisatie, ondanks de moeilijke marktomstandigheden, opnieuw op een groot aantal ingezonden bieren.

EERDERE MEDAILLEWINNAARS

  • Jopen Mooie Nel van Jopen (2015)
  • Gajes van Bruut Bier (2016)
  • Bloedbroeder van Kompaan Craft Beer (2017)
  • Night Porter van Bronckhorster Brewing Company (2018)
  • La Trappe Tripel van De Koningshoeven (2019)
  • 100 Watt van Stadsbrouwerij Eindhoven (2020)
  • Meander van Nevel Artisan Ales (2021) 
  • De Weldoener van Brouwerij Maallust (2022)

Vakkundige juryleden

Op 19 april 2023 zal de competitie plaatsvinden in aanwezigheid van Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en ook weer internationale specialisten. Deze juryleden proeven blind in verschillende bier-hoofdcategorieën met verschillende subcategorieën. De bieren die bekroond worden op de Dutch Beer Challenge kunnen rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning. De gelauwerde bieren krijgen promotie van de (inter)nationale en regionale media, hetgeen aangeeft welke waarde de medailles ook hebben voor de consument. 

Dutch Beer Challenge © Bart Van der Perre-4748

Bekendmaking winnaars 

De wedstrijdleiding maakt de medaillewinnaars bekend op donderdag 11 mei 2023. Dit zal zijn op de dag dat in Den Haag de Week van het Nederlandse Bier wordt geopend. Het definitieve programma hiervan zal nog nader bekend gemaakt worden maar zeker is dat dan ook bekend gemaakt zal worden welk bier verkozen is tot ‘Mitra Award Het Beste Bier van Nederland 2023’, de overall winnaar van de Dutch Beer Challenge in 2023. 

Doe mee aan de Dutch Beer Challenge

Welke brouwerijen durven de competitie met elkaar aan te gaan en welk bier wordt de opvolger?

Schrijf je hier in

Artikel delen