Hendrick's Gin brengt een nieuwe bloemige gin uit: FLORA ADORA

Hendrick's Flora Adora Gin

Hendrick's Gin brengt een nieuwe bloemige gin uit: FLORA ADORA

Hendrick's Gin bracht 1 maart een nieuwe gin uit: Hendrick's FLORA ADORA. Master distiller Lesley Gracie werd geïnspireerd door bloemen en ontwikkelde deze gin voor fleurige cocktails.

Over de bloemetjes, de bijtjes en de gin

Het idee voor FLORA ADORA ontpopte zich in de tuinen rond Hendrick’s Gin Palace,  gelegen in het Schotse kustdorpje Girvan aan de kust van Ayrshire. De bloesem inspireerde master distiller Lesley Gracie om bloemige tonen terug te laten komen in haar nieuwste limited edition. In FLORA ADORA komen de aroma's van de bloementuin samen met de kruidigheid van de originele Hendrick’s Gin. 

Lesley Gracie: ‘Ik vind het zo ontspannend om te kijken naar de bijen en vlinders die driftig bezig zijn in onze tuinen. Ik vind het fascinerend dat ze sommige planten wel bezoeken en andere juist niet. Sommige bloemen ruiken aanlokkelijker voor de gevleugelde tuiniers. Met die bloemen creëerde ik de botanische blend van Hendrick's FLORA ADORA.’

Smaakprofiel van de gin

Gracie creëerde een boeket van de bloemen die extra aantrekkelijk geuren voor vlinders en bijen. FLORA ADORA is een verleidelijk frisse maar weelderige gin.

  • Aroma: Een aanlokkelijk aroma van betoverende bloemen en een volmaakt fris en kruidig karakter dat kenmerkend is voor Hendrick’s Gin.
  • Smaak: Jeneverbes met wat koriander gaat over in een weelderige diepe zoetheid met bloemige karaktertrekjes.
Hendricks Flora Adora Gin_Advertorial
FLORA ADORA Wildgarden Cup

The Cabinet Of Curiosities

In ‘t Hendrick’s Gin Palace experimenteert Lesley Gracie met haar destillaten om ongewone nieuwe smaken te ontdekken. De resultaten van deze experimenten worden opgeborgen in het zogenoemde 'The Cabinet of Curiosities'. Elk jaar gaat Lesley door haar collectie en kiest ze de meest uitzonderlijke experimenten om ze in beperkte oplage beschikbaar te maken.

Wildgarden Cup

FLORA ADORA is ideaal voor een Wildgarden Cup, een goed gebalanceerde gin cocktail. Dit heb je ervoor nodig:

  • IJs
  • 50 ml Hendrick's FLORA ADORA
  • 25 ml citroensap
  • 25 ml suikersiroop
  • Sodawater
  • Komkommerschijfjes, muntblaadjes en frambozen als garnering

Serveer Hendrick’s FLORA ADORA, citroensap, suikersiroop in een met ijs gevuld glas, top af met sodawater en garneer je glas als een kleurrijke tuin met komkommerschijfjes, muntblaadjes en frambozen.

Naast deze cocktail is de FLORA ADORA ook geschikt voor een klassieke gin tonic met een schijfje komkommer.

Artikel delen