De Texelse Bierbrouwerij introduceert elke maand uniek bier: 'Texels Geheim'

Texels Geheim
Tags: bier

De Texelse Bierbrouwerij introduceert elke maand uniek bier: 'Texels Geheim'

De Texelse Bierbrouwerij, introduceert elke maand een uniek bier onder de naam 'Texels Geheim'. Deze speciaalbieren, genummerd en vaak voorzien van een geheim ingrediënt, zijn uitsluitend beschikbaar voor de eilandbewoners en bezoekers. De brouwers willen niet alleen nieuwe smaakcombinaties verkennen, maar ook de gemeenschap betrekken bij hun brouwproces.

Vijf Texelse geheimen op rij

Inmiddels zijn er vijf edities gebrouwen. Een mooi moment om terug te kijken.

 • Texels Geheim #1
  Was een variant van een tripel. De brouwerij zegt er het volgende over ‘Er werd een gistsoort gebruikt die doorgaans voor bubbelwijnen wordt ingezet. Dit resulteerde in een bijzondere smaakervaring, wat zorgde voor een vliegende start van het project.’ Die eerste editie is uitverkocht.
 • Texels Geheim #2
  Bracht een andere kant van de brouwerij naar voren. Dit keer werd gekozen voor een donker bier, met een laag alcoholpercentage van 4,8%, maar rijk aan gebrande moutsmaken. Een stout. De uitdaging om een nieuw bierstijl aan het assortiment toe te voegen, werd met dit door de brouwers ‘ondeugende’ bier genoemd , glansrijk aangegaan.
 • Texels Geheim #3
  Ontstond uit een samenwerking tussen Evert, een koffiebrander en buurman van de brouwerij, en brouwmeester Tom. Wat leek te gaan leiden tot een donker bier, resulteerde uiteindelijk in een amberkleurige IPA. Dit bier combineerde de frisheid van een IPA met subtiele tonen van Evert's favoriete drank, wat opnieuw bewees hoe divers en verrassend deze reeks kan zijn.
 • Texels Geheim #4
  Bracht een oude favoriet van de Texelse Bierbrouwerij terug met een nieuwe twist. Het tarwebier uit 2019 werd opnieuw gebrouwen, dit keer met een extra verfrissende smaak dankzij de toevoeging van citrus en een lichtzilte afdronk van zeekraal. Dit bier, Texels Seumerfeugel, was een knipoog naar de zomer en de zonnige dagen die Texel typeren.
 • Texels Geheim #5
  Het meest recente bier, is een samensmelting van twee bekende Texelse bieren: Skiller Wit en Texels Springtij. Daaraan is passiefruit toegevoegd. Het resultaat was een verfrissende ‘fruited’ IPA, ideaal voor zonnige dagen. Dit zegt de brouwerij: ‘De brouwers combineerden hun favoriete elementen van beide bieren om een unieke blend te creëren, die met enthousiasme werd ontvangen door de lokale gemeenschap’
  Texels geheim 5 staand

Lokaal

Wat deze bieren bijzonder maakt, is niet alleen dat het limited editions zijn, maar ook de exclusieve beschikbaarheid en de rol van de lokale gemeenschap in het succes. De reacties op elk van deze Texelse Geheimen worden door de brouwer gevolgd. Bij voldoende enthousiasme wordt overwogen om een grotere oplage te brouwen, waardoor deze bieren ook beschikbaar komen in de winkel van het proeflokaal en via de webshop. Het is dus eigenlijk een kleinschalig marktonderzoek

TexelsG Geheim 5

 

Artikel delen