Hoe kies je het beste koffiezetapparaat voor jouw restaurant?

Koffie uit koffiezetapparaat

Hoe kies je het beste koffiezetapparaat voor jouw restaurant?

Smaakt de koffie goed? Dan komt jouw klant graag terug in jouw bar of restaurant voor een lekkere espresso, koffie verkeerd, latte macchiato of cappuccino. Goede koffie verkopen is winstgevend. Kies daarom de beste koffiemachine voor de horeca die makkelijk te bedienen is. Zo bied je je gasten de beste kwaliteit koffie. Hieronder vind je een paar tips bij het vinden van de perfecte horeca koffiemachine.

Inventariseer je behoeften

Stel jezelf eerst een paar vragen om erachter te komen welk koffiezetapparaat je nodig hebt. Wie gaat het apparaat gebruiken: een barmedewerker of is het bedoeld voor selfservice? Hoeveel kopjes koffie moet het apparaat elke dag aankunnen? Is het de bedoeling dat het apparaat naast espresso ook andere koffiesoorten kan maken? Dient het ook melk op te warmen? Sommige klanten willen er sojamelk in, anderen gewone melk.

Type koffiezetapparaat

Voor horecazaken zijn er verschillende soorten koffiemachines. Als een barmedewerker de machine bedient, kun je kiezen voor een geavanceerd apparaat. Deze warmt melk op en heeft speciale posities voor kopjes en schoteltjes. Het apparaat kan meerdere kopjes tegelijk zetten en biedt veel opties voor verschillende koffies. Op het gebied van zelfbediening zijn er machines die snel verschillende soorten koffie kunnen maken, zoals espresso en andere koffiespecialiteiten.

Daarnaast produceren ze heet water en warme chocolademelk. Ze zijn er helemaal op ingericht om gemakkelijk zelf een kopje koffie mee te zetten. Kijk eens naar de beste espressomachines, die zijn namelijk makkelijk te bedienen.

*Tekst gaat verder onder foto.

Koffie-drinkende-vrouw
Foto ter illustratie

Melitta, Jura, La Marzocco en Etna

Er zijn een paar bekende merken die goede, betrouwbare koffiemachines maken die gemakkelijk zijn in het gebruik. Merken zoals Melitta, Jura, La Marzocco en Etna zijn populair. Ze hebben een ruime keuze aan koffiemachines die aan vele wensen voldoen.
'Koffiemachines aanschaffen kan fiscaal voordelig zijn'

Met of zonder contract

De prijs van een koffiezetapparaat voor de horeca hangt af van het soort machine. Meestal betaal je voor de machine zelf, de koffie (koffiecontract) en het contract voor service en onderhoud. Je kunt ook kiezen voor een contract zonder koffie en zelf je koffie inkopen. Een andere mogelijkheid is leasen. Door een gebruikt model aan te schaffen, bespaar je geld. Koffiemachines aanschaffen kan fiscaal voordelig zijn, door ze als bedrijfskosten te verwerken.

Om zeker te weten welke koffiemachine het beste is voor jouw restaurant, vraag je persoonlijk advies. Experts, van onder meer bovenstaande merken, kunnen je adviseren hoe jij het apparaat kiest dat het beste bij je behoeftes past en binnen je budget valt.

Artikel delen