Ice cappuccino op het terras: lekker, mooi én goede marges

Ijskoffie - J.J. Darboven

Ice cappuccino op het terras: lekker, mooi én goede marges

Ice cappuccino's zijn margerijke en makkelijk te maken producten voor het terras. Bovendien zijn ze een lust voor het oog. Koffiebranderij J.J. Darboven geeft horecaondernemers een paar eenvoudige recepten om komend seizoen gasten te verleiden.

Hoofdfoto:  Ice cappuccino natural, ice cappuccino Americano en ice cappuccino coco

Bereid je goed voor met deze twee makkelijk te bereiden recepten, vers gemaakt en een mooie presentatie in modern glaswerk. Koffiebranderij J.J. Darboven maakt koffiespecials met de Italiaanse espresso melanges Alfredo Espresso en biologische Fairtrade koffie Café Intención.

twee margerijke en makkelijk te bereiden recepten

1. J.J.D. Ice cappuccino

Ken je de Ice cappuccino van J.J. Darboven al? Hij is superlekker, heeft een mooie structuur en is makkelijk te bereiden met een blender of met de Ice cappuccino machine (Dupond) van J.J. Darboven.

De naturel-versie in het longdrinkglas bevat +/- 30 gram poeder en 200 ml water/melk. Met de machine maak je snel een 'slushy' koele drank. Gebruik je een blender? Voeg dan crushed ice toe. Met verrijkers als moninsiropen; oreo- of amaretti-koekjes, kokos en slagroom maak je verrassende terrascreaties.

2. IJskoffie Corretto Amaretto met Alfredo Espresso

Corretto is de Italiaanse benaming voor koffie waar drank aan toegevoegd is. Vers gezette Alfredo Espresso Cremazzurro is de perfecte basis voor een koffiespecial met verrijkers als Amaretto siroop of likeur of Hooghoudt Spiced Genever en een koffielikeur voor bereiding van de populaire espresso martini!

De bereiding is met een scheutje Amaretto likeur of de alcoholvrij versie met Amaretto siroop, ijsklontjes en daaroverheen een epsresso. Schuim vervolgens +/- 35 ml barista amandeldrink op en voeg het voorzichtig toe met een lepel. Garneren met sinaasappelrasp voor een verrassend frisje!

Advertorial_IJskoffie
Special met Amaretto siroop

Meer margelijke ijskoffierecepten

Benieuwd naar nog meer recepten? Neem dan hier een kijkje:

Bekijk de recepten

Artikel delen