Challenge! Competitie bartender-ronde oneUNIT

Challenge! Competitie bartender-ronde oneUNIT

Bartender talenten opgelet! Laat je cocktailkunsten zien en doe mee aan de competitie georganiseerd door NBC en SpiritsNL. Wie wordt de laatste oneUNIT-finalist die deelneemt aan de eindstrijd tijdens de Horecava 2021? Op 1 september hebben bartenders de laatste kans om te laten zien wat ze in huis hebben tijdens de oneUNIT-competitieronde. Schrijf je in vóór 19 augustus aanstaande en doe mee!

Hoe werkt het?

Het is de bedoeling dat shake-talenten een unieke oneUNIT cocktail creëren met maar één unit alcohol. De deelnemers zullen worden beoordeeld door een jury bestaande uit onder andere hoofdjurylid Mads Voorhoeve, gast jurylid Mister Cocktail en een aantal andere vooraanstaande bartenders. Misja Vorstermans zal deze ronde hosten. De dagwinnaar van deze ronde treft volgend jaar in de finale de winnaars van alle voorafgaande rondes, deze finale vindt plaats tijdens de Horecava 2021. Net zoals tijdens de eerste succesvolle editie die gewonnen werd door Raysa Straal, gaat ook nu de nummer één naar huis met een award, een eindprijs van € 750,- en zal hij of zij gedurende een jaar lang het gezicht en ambassadeur van de oneUNIT-campagne zijn.

Laatste kans om je in te schrijven

Inschrijven voor deze laatste ronde kan tot 19 augustus aanstaande via de website van oneUnit competition. Hier zijn ook de spelregels te vinden. Aan de hand van de inschrijvingen worden er door middel van een voorselectie zes bartenders geselecteerd die zullen deelnemen aan de competitieronde in The Rumah te Rotterdam op 1 september.

Later in het jaar krijgen ook niet-bartenders de kans te laten zien wat ze kunnen tijdens de competitieronde voor consumenten, welke plaatsvindt in The Stockroom te Groningen. De winnaar wint credits bij The Stockroom en krijgt de kans plaats te nemen in de jury en de finalisten te beoordelen tijdens de finale volgend jaar.

Genieten met mate

‘Home bartending’ wordt meer en meer een trend; helemaal na de afgelopen maanden die we toch voor een groot deel thuis hebben doorgebracht. Ook in het bewuster omgaan met alcohol is een stijgende lijn te zien. Met de oneUNIT-campagne wil SpiritsNL bartenders en consumenten uitdagen zelf cocktails met maar één unit (12,5 ml) alcohol te creëren. Met als doel het belang van drinken met mate op een actieve en leuke manier bij beide partijen onder de aandacht te brengen.

Artikel delen