'Frozen cappuccino steeds populairder in de horeca'

ISINO - Frozen Cappuccino - Header

'Frozen cappuccino steeds populairder in de horeca'

IJskoffie is een grote favoriet onder terrasgasten, maar voor ondernemers vaak een tijdrovende klus om te maken. Met het nieuwe concept ISINO® kunnen ze binnen no-time een frozen cappuccino tappen met de smaken donkere chocolade, witte chocolade en karamel. De ISINO® mix wordt aangemaakt met melk en toegevoegd aan de machine. Daarna is het een kwestie van glas eronder en tappen vanuit de machine.

Weinig beters te bedenken op een bloedhete dag dan een ijskoude koffie op het terras. Niet voor niets is ijskoffie zo in populariteit gestegen de afgelopen jaren. Jesper Geursen van Scanwic, horecaleverancier van onder andere frozen smoothies, ice-tea infusions en bijbehorende apparatuur, ziet de vraag naar het drankje al zo’n twintig jaar groeien:

“Maar sinds vijf jaar is er echt een opmars. Ondernemers zetten het graag op hun kaart, maar worstelen met de productie. Want een huisgemaakte ijskoffie of -cappuccino van goede kwaliteit kost nu eenmaal tijd. Is het rustig, dan is dat niet zo’n obstakel. Maar als er een paar honderd gasten op je terras zitten, dan is een hoog tempo cruciaal.”

Ontdek ISINO op de Horecava

De ijskoffie van ISINO is de koudste cappuccino die er is. Voor een aangenaam en verkoelend koffiemoment. De volle smaak van een romige cappuccino in combinatie met de fijnste ijskristallen.

Ontdek het product op stand 08.215 tijdens de Horecava van maandag 8 januari t/m donderdag 11 januari 2024. 

Duurzame machine

Voor ondernemers die nog geen snel en efficiënt systeem hebben, lanceert Scanwic tijdens Horecava daarom het nieuwe concept ISINO®. “De koudste cappuccino die er is. Het product combineert de allerbeste koffiebonen met de volle smaak van romige cappuccino en de fijnste ijskristallen,” aldus Geursen. De unieke structuur van de ijscappuccino komt tot stand in de frozen machine.

Geursen: “Die kan gewoon worden aangesloten op 230 Volt. De bokaal waarin het koude product zit, is geïsoleerd door een dubbelwandig systeem. Dat maakt de machine duurzamer dan veel ander horeca-apparatuur. De machine vereist bovendien geen watertoe-en afvoer en kan dus makkelijk geplaatst worden. De ijskoffie blijft in de machine een week houdbaar; dat maakt de reiniging ook beperkt. En indien gewenst halen wij de machine in het laagseizoen op.”

200 glazen per dag

Het principe van ISINO® is simpel: “De ISINO® mix wordt aangemaakt met melk en toegevoegd aan de machine, die binnen no-time eersteklas frozen cappuccino maakt. Daarna is het een kwestie van glas eronder en tappen vanuit de machine. De machine heeft een capaciteit tot 200 glazen per dag: perfect dus voor een drukke zomerdag,” aldus Geursen.

Qua smaakvariatie biedt ISINO® drie verschillende crèmes als toevoeging aan de ijskoffie, donkere chocolade, witte chocolade en karamel. De frozen cappuccino doet het bovendien erg goed als lekker, verfrissend dessert, zegt Geursen: “Presenteer de drank in een mooi wijn- of gin tonicglas met lekkere garnering – denk aan chocoladeboontjes en slagroom – en je hebt een heerlijk, snel dessert. Daar maak je elke gast gelukkig mee!”

ISINO® - ADV 1 ISINO® - ADV
Artikel delen