Jopen verrast met craft pilsener

Jopen_CraftPilsener
Tags: bier

Jopen verrast met craft pilsener

Jopen komt met vier opvallende nieuwe bieren. Voor het eerst maakt de Haarlemse brouwer een stap naar het pils-segment, met twee smaakvolle pilsners, ‘Juicy Lager’ en ‘Craft Pilsner’. Tegelijkertijd introduceert Jopen de allereerste ultra-light craft bieren in Nederland, met zowel een IPA- als een witbiervariant.

Al ruim 25 jaar experimenteert en innoveert het in Haarlem gewortelde Jopen met nieuwe smaken. De brouwer komt nu met 4 nieuwe, moderne varianten op de markt die volgens de brouwer nóg meer bierliefhebbers zullen bedienen. Stuk voor stuk primeurs, die de biermarkt volgens Jopen nog niet eerder heeft gezien.

Moderne en smaakvolle pilsners

Jopen: “Pils is verreweg de populairste biersoort met het grootste volume van de totale biermarkt. Ondanks – of misschien wel vanwege – dat volume, is binnen deze categorie nauwelijks sprake van innovatie. Tot nu. Met de ‘Craft Pilsner’ en ‘Juicy Lager’ introduceert Jopen twee duidelijk herkenbare pilsners met een modern en vol smaakprofiel.

Lydian Zoetman, Commercieel Directeur bij Jopen: “Bij Jopen willen we mensen prikkelen en uitdagen om te experimenteren. Ook binnen pils, een trend die is komen overwaaien uit de VS. Met deze pilsner bieren wedijveren we niet met gangbare pilsners, maar willen we juist iets toevoegen aan het aanbod. Moderne, smaakvolle pilsners voor mensen die toegankelijk bier zoeken, maar wel met een meer uitgesproken en verrassende smaak.”

 

Jopen_CraftPilsner
Jopen Craft Pilsner

Nieuw: Ultra-light craft bier

Met de ‘Livin La Vida Locarb’, een session IPA, en de ‘Bright Light’, een ultra-light witbier, brengt Jopen de eerste craft bieren op de Nederlandse markt die ‘lower in carbs & cals’ zijn. “We spelen met deze nieuwe bieren in op de groeiende trend van een bewustere lifestyle. Dit zie je in veel f&b-categorieën terug, van frisdrank tot boter, maar tot dusver nog niet binnen bier dat verkrijgbaar is op de Nederlandse markt. Dat is opvallend, vonden wij, want die behoefte er is wel. En omdat pionieren in ons dna zit, zijn wij die uitdaging aangegaan,” zegt Michel Ordeman, Founder en Head of Church bij Jopen.

Jopen_UltraLight
Jopen Ultra Light
Artikel delen