Jurrie van den Berg van Wander Island, Vinkeveen: 'De lifestyle, de sfeer, alles moet kloppen'

Wander Island

Jurrie van den Berg van Wander Island, Vinkeveen: 'De lifestyle, de sfeer, alles moet kloppen'

Het klinkt te mooi om waar te zijn. In vijftien minuten rijd je met de auto van Amsterdam naar een gratis parkeerplek. Je wandelt twee bruggen over en waant je in een andere wereld. Nee, je bént in een andere wereld. Rust, water en natuur vormen het decor van de meest sfeervolle horecalocatie in de omgeving. Welkom in Vinkeveen, welkom bij Wander Island.

Op dit eiland in de Vinkeveense Plassen doen ze er alles aan om hun gasten een pure, mediterrane vakantiebeleving mee te geven. Eigenaar Jurrie van den Berg verbouwde Wander Island, gestart in 2020, tot een horecabestemming met een Zuid-Europese beachclub-vibe. “De lifestyle, de sfeer, alles moet kloppen. En dat doet het ook, zonder arrogant te zijn. Ik kom al achttien jaar in Ibiza en dat traditionele, vrije gevoel heb ik hier terug laten komen.”

'Cava Anna de Codorníu kan veel gerechten aan en past bij onze sfeer'

Rosé-cava past bij de sfeer

Jurrie ging ver om die sfeer te creëren, als hospitality-professional is hij niet snel tevreden. De meubels komen uit Barcelona, bijvoorbeeld. Niet geheel toevallig komt zijn favoriete terraswijn ook uit die omgeving. “Bij onze keuken past de cava Anna de Codorníu perfect. Deze rosébubbel kan veel gerechten aan en klopt bij de sfeer die hier staat.” De keuken is een blend van mediterraan en Midden-Oosters. Met een all-daymenu, bites, drinks en wijn. “Je eet hier alles, van een steak tartare, oesters, eggs benedict en een vega-burger tot truffelkroketjes en homemade pancakes.” Daarbij geldt: puur, creatief en mooi gepresenteerd. Niet voor niets investeerde Jurrie ook in een nieuw keukenteam.

*Tekst gaat verder onder de foto's. 

Inzet-Wander-island-Delta-Wines
Anna de Codorníu Rosé Brut bij Wander Island Vinkeveen

Iedereen is welkom

Zo’n 25 verschillende wijnen sieren de kaart, waarvan een tiental per glas. Dat is best flink, maar ook één van de dingen die Wander Island tot zo’n geliefde plek maakt. “We houden onze gasten het liefst zo lang mogelijk geëntertaind - binnen of op ons riante terras. Maar iedereen is welkom, ook de passant die voor een goeie latte aanwaait.” En dus ook zakelijke groepen die hier even los van alle hectiek kunnen werken en genieten.

Anna de Codorníu Rosé Brut

Anna de Codorníu, geïmporteerd door Delta Wines, verkrijgbaar in het DGS Wijn-assortiment. Een klasse cava van pinot noir. Tussen donker goudgeel en lichtroze, met een bescheiden mousse. Geuren van bessen- en kersenfruit, met iets hartigs en wat aardse tonen. In de mond elegant rood fruit en een aardse kruidigheid. Zacht, romig en uitstekend scorend op prijs-kwaliteit. Een cava om iets bij te eten, maar ook zo prettig op elk terras. Bodegas y Viñedos Codorníu Raventos maakt sinds 1551 wijn. De cava’s van hoofd wijnmaker Bruno Colomer vallen regelmatig in de prijzen.

Artikel delen