Kampai! introduceert Sapōto

Kampai! introduceert Sapōto

De Amsterdamse cocktailbar-restaurant Kampai! heeft het initiatief Sapōto bedacht waarmee gasten de bar kunnen steunen tijdens de crisis.

Door het kopen van een shot van een nieuwe drank Sapōto, kunnen gasten Kampai! steunen.

Sapōto

Kampai! heeft de nieuwe drank laten ontwikkelen door de Spirited Union Distillery te Amsterdam. Sapōto (dat steun in het Japans betekent) is een drank op basis van graandestillaat met yuzu, citroengras en gember. Van deze drank kan men voor het symbolische bedrag van €95,- een shot kopen die ze vervolgens als eerste in Kampai! kunnen drinken als de cocktailbar weer open mag. In ruil voor deze steun komt de naam van de gasten in het goud achter de bar van Kampai! te hangen en ontvangen ze een drink voucher ter waarde van €50.

Kampai!

Drie Amsterdamse vrienden combineerden hun interesses en ervaring die voortkomt uit jaren werken in bars van Amsterdam, en openden in augustus 2018 een cocktailbar, waar cocktails, sushi en dim sum worden geserveerd. Ze noemden de plek ‘Kampai!’, wat in het Japans 'proost' betekent. In Japan wordt kampai zeer serieus genomen. Het wordt als onbeleefd beschouwd om te beginnen met drinken voordat iedereen een drankje heeft om ‘kampai!’ mee te zeggen. Dat is iets waar de drie vrienden volledig achter staan en daarom omarmden ze dat concept voor hun bar. Volgens dat concept is samenzijn en het delen van de cocktails en eten van fundamenteel belang voor Kampai. De bar zit verscholen op de Wallen aan de Geldersekade 19, op steenworp afstand van Amsterdam Centraal Station.

Tags: 
Artikel delen