Klaar voor de zomer met dorstlesser Rodenbach FruitAge

Klaar voor de zomer met dorstlesser Rodenbach FruitAge

De zon laat zich weer zien en dat betekent vreugde bij horecaondernemers met terrassen. Zeker op warme, zomerse dagen snakken gasten op het terras naar frisse en fruitige bieren om de dorst te lesssen. Brouwerij Rodenbach van Swinkels Family Brewers presenteert daarom Rodenbach FruitAge. Dit frisse fruitbier is laag in alcohol en vol van smaak.

Zomerse dorstlesser

Fruitbieren zijn in trek en er zijn meer varianten zomerbier dan ooit. Rodenbach FruitAge is een Vlaams roodbruin bier en bevat rode vruchten. Bijzonder aan dit frisse bier is dat het gebrouwen is met 100% natuurlijke ingrediënten en geen kunstmatige toevoegingen bevat. Door de zoete frisse geur en smaak van het rode fruit en het lage alcoholpercentage van 3,9% is Rodenbach FruitAge een zachtzuur doordrinkbaar bier. Perfect voor in de zomer op het terras dus!

'Rodenbach FruitAge is een zachtzuur doordrinkbaar bier'
Rodenbach FruitAge

Presenteren als biercocktail

Door Rodenbach FruitAge op de juiste manier te presenteren en te serveren draag je als horecaondernemer bij aan het vrolijke gevoel dat past bij een zomers terras. Serveer Rodenbach FruitAge bijvoobeeld in een aperitiefglas. Je kunt het zelfs als een biercocktail serveren met ijsblokjes, een schijfje limoen en een blaadje munt. Zo is het bier niet alleen verfrissend en dorstlessend, maar is het ook een eye-catcher op tafel.

 

Foodpairing

Door de frisse smaak van het fruitbier gaat Rodenbach FruitAge ideaal samen met nagerechten zoals vanille ijs met warme zure krieken of aardbeien. Het fruitbier is niet alleen goed te combineren met gerechten, maar kan ook goed dienen als ingrediënt in gerechten. Zo is Rodenbach FruitAge het hoofdingrediënt in de onderstaande Vruchtengazpacho

Vruchtengazpacho

Ingrediënten voor vier personen:
  • 4dl Rodenbach FruitAge
  • 30 frambozen
  • 20g ijzerkruid
  • 50g crushed ijs
  • 3 eetlepels granaatappelazijn
  • Blauwe bessen en aardbeien voor de afwerking

Bereiding
Doe de Rodenbach FruitAge samen met de helft van de frambozen, het ijzerkruid, het ijs en de granaatappelazijn in de blender. Haal het daarna door een zeef. Serveer in een diep glas, voeg er de rest van de verse frambozen, aardbeien en bessen aan toe.

Bekijk hier alle recepten van Brouwerij Rodenbach

Maak kennis met Royal Swinkels Family Brewers

Al zeven generaties lang leidt de familie Swinkels de onafhankelijke familiebrouwerij. Met acht brouwerijen en tientallen unieke biermerken bieden ze de consument voor ieder moment een passend bier. Inmiddels genieten consumenten in ruim 130 landen van de producten van Swinkels Family Brewers.

Naast het leveren van bier aan de horeca, bieden ze ook horecatraining aan aan horecapersoneel, organiseren ze evenementen en activaties en leveren ze promotiematerialen om de zichtbaarheid van de biermerken in de horeca te vergroten. Ben jij horecaondernemer en ben je benieuwd wat Swinkels Family Brewers voor jou kan betekenen? Klik op onderstaande link voor meer informatie.

Meer informatie

Artikel delen