Koester elk moment met de wijnen van La Linda

La Linda

Koester elk moment met de wijnen van La Linda

De re-launch van La Linda vond half april plaats in het Utrechtse restaurant Hemel & Aarde. Tijdens een wijn-spijslunch voor een select gezelschap lichtte Maria Ines Pina van het Argentijnse wijnhuis Luigi Bosca de rebranding van de toegankelijke wijnen toe: “Geniet van de kleine dingen in het leven.”

Tekst: Roy Timmerman
Foto’s: @francesstefanie

Rebranding La Linda

Koester elk moment en geniet van de schoonheid van de simpele dingen in het leven. Dat is de boodschap die Maria Ines Pina, area manager Europa van het Argentijnse wijnhuis Luigi Bosca, uitdraagt tijdens de rebranding van La Linda.

Pina was op uitnodiging van wijnimporteur Walraven Sax ingevlogen uit Londen om te vertellen over het nieuwe imago van La Linda. Ze benadrukt: “Het is een evolutie, geen revolutie!” Het portfolio van de wijnen is een eerbetoon aan Mendoza, vertelt ze tijdens een wijn-spijslunch in het Utrechtse restaurant Hemel & Aarde, dat is gevestigd in het historische, voormalige Polman’s huis.

In de omgeving van de Argentijnse stad Mendoza ligt de basis van de wijnen. De naam van La Linda is geïnspireerd op de schoonheid van de lokale landschappen, legt Pina tijdens de viergangenlunch uit aan het selecte gezelschap genodigden. De wijngaarden liggen op ongeveer een kilometer hoogte boven zeeniveau en worden omgeven door het Andes-gebergte, wat volgens haar een ideale setting is voor het maken van fruitige wijnen die het karakter van de druivensoorten uitstralen in aroma’s en smaken. 

La Linda_Walraven Sax_Promo_2

Wijn-spijslunch

Tijdens de lunch van chef René van der Weijden, worden vier wijnen geschonken: de frisse Torrentés, Chardonnay, de klassieke Malbec en Malbec Old Vines. Ze pairen mooi bij het lentemenu van Van der Weijden, dat een ode aan het seizoen is. Het menu wordt bepaald door wat de aarde op dat moment te bieden heeft, zo luidt de filosofie van het restaurant. De chef maakt daarbij gebruik van regionale producten en natuurlijke processen, zoals fermentatie. Waarbij de focus ligt op groenten.

Zo krijgen de gasten onder meer een gerecht met tempeh van boekweit, prei, schapenvoetjes en algen voorgeschoteld. Maar ook een gang van rode biet (48 uur lang gedroogd in een droogkast, waardoor er een vlezige textuur ontstaat. Daarna gebakken en geglaceerd met gefermenteerd bietensap) met gistsaus, gerookte amandel, vijgenblad en Redlove-appel. De afsluiter is Hollandse lam met daslook, raapstelen en een puree van ansjovis en kappertjes, een gerecht dat goed pairt met de Malbec Old Vines.

La Linda_Walraven Sax_Promo_5 La Linda_Walraven Sax_Promo_4


Nieuw logo

Na de lunch licht Pina toe dat het nieuwe imago van La Linda ontworpen is om de kenmerken en aard van Mendoza te benadrukken. Op het etiket van de flessen staan de toppen van de Andes, de zon die hier bijna altijd schijnt en de lokale Jarilla-bloem centraal. De zon en de omgeving geven veel energie en vitaliteit, die je volgens haar terugziet in de wijn.

‘Gebruik de wijn om op ieder moment van de dag te genieten van de kleine dingen in het leven’

Geluksmomenten

Ze omschrijft de wijnen als fris, fruitig, toegankelijk en sustainable. “Ze zijn gemaakt om momenten van plezier te creëren en ervaringen te delen met vrienden en familie.” De wereld is al gecompliceerd genoeg, luidt haar boodschap. Gebruik de wijn om op ieder moment van de dag te genieten van de kleine dingen in het leven: een doordeweekse lunch, of gewoon om lekker te drinken als je lui op de bank ligt. Ze lacht: “Kortom, voor alle (kleine) geluksmomenten.”

Toegankelijke wijnen

Wijnmaakster Belén Rodriguez: “Onze wijnen onderscheiden zich doordat ze expressief, evenwichtig en fruitig zijn; het zijn eerlijke, soepele en toegankelijke wijnen. We streven ernaar om het terroir en de hoogte van Mendoza echt tot uitdrukking te brengen in het wijnmaakproces, terwijl we vasthouden aan de filosofie van Luigi Bosca.”

La Linda_Walraven Sax_Promo_3
Artikel delen