L’ Auberge de Neercanne introduceert nieuwe jaargang D’Artagnan

D'Artagnan Neercanne
Tags: bier

L’ Auberge de Neercanne introduceert nieuwe jaargang D’Artagnan

Met de introductie van D’Artagnan Bière du Brut 2023 heeft L’ Auberge de Neercanne, het lunchrestaurant van restaurant Chateau Neercanne*, een derde jaargang van het door Zuyd Craft speciaal voor de Auberge ontwikkelde champagnebier geïntroduceerd. Het doel van dit nieuwe bier is om de gasten een extra smaakbeleving te bieden. Vorig jaar werd ook de Rosé du Brut geïntroduceerd.

Ontwikkeling van D’Artagnan Bière du Brut

Brouwer Bas Jacob van Zuyd Craft in Maastricht ontwikkelde in 2020 het eerste champagnebier genaamd D’Artagnan Bière du Brut. Na een jaar rijping werd het bier in 2021 geïntroduceerd bij Neercanne. In 2022 volgde de tweede editie met als verrassing de introductie van D’Artagnan Brut Rosé, een bijzondere versie van het champagnebier met aardbeien uit de regio.

Presentatie van de derde editie

In mei werd de derde editie van Bière D’Artagnan gepresenteerd tijdens een lunch die werd verzorgd door Raymond Remmen, chef de cuisine van L’ Auberge de Neercanne. Het lunchrestaurant is tijdelijk verhuisd naar een pop-up locatie: de Orangerie bij de grotten van het Château. De pop-up blijft geopend tot september 2023, waarna l’Auberge terugkeert naar de oorspronkelijke locatie: de voormalige stallen van Château Neercanne.

D'Artagnan Raymond Remmen

Duurzame keuken

De verhuizing is het gevolg van de installatie van een compleet nieuwe keuken en de renovatie van het dak van l’Auberge. De keuken wordt voorzien van de modernste apparatuur en wordt ook duurzamer gemaakt door over te stappen van gas naar andere energiebronnen. Deze werkzaamheden maken deel uit van het algemeen onderhoud op het kasteel. Volgens Pierre Haenen, directeur/gastheer van Château Neercanne, stelt de nieuwe keuken het restaurant in staat om de gasten een nog hoger culinair niveau te bieden. “Tijdens de restauratie kunnen gasten nog steeds bij l’Auberge terecht voor heerlijke gerechten bereid met lokale producten en producten uit de eigen moestuin.”

Food pairing

De presentatie van de derde jaargang D’Artagnan leverde weer mooie combinaties op. Naast D’Artagnan werden ook andere bieren van Zuyd Craft geserveerd, zoals in voorgaande jaren. Raymond Remmen liet opnieuw zien dat bier, naast wijn, een uitstekende drank is om gerechten van hoog niveau te begeleiden. Vermeldenswaardig is dat de D’Artagnan bieren ook worden geserveerd in restaurant Chateau Neercanne*. Op dit moment bevinden zich meer flessen bier dan wijn in de kelders van Neercanne, omdat de bedoeling is de jaargangen rustig in smaak te laten evolueren.

D'Artagnan Neercane

Combinaties van Raymond Remmen

Tijdens de presentatie van D’Artagnan werden de volgende combinaties geserveerd door chef Raymond Remmen:

  1. Salade van forel, rivierkreeft en vlierbloesem met Lola NEIPA.
  2. Rundersucade van de grill, asperges van poshoof en salsa verde met Jura 8 tripel.
  3. Bladerdeeg van aardbeien, crème suisse met JKR gin en venkelpollen, met D’Artagnan Brut Rosé. Een verrassende extra bij dit dessert was ‘My life is not complete without this Italian tiramisu pastry stout’. Een imperial/double pastry stout die Zuyd Craft brouwde met koffiebonen van de Maastrichtse koffiebranderij Blanche Dael. Ook dit bier combineerde goed met het gerecht.

D'Artagnan Neercanne

Medailles

Brouwer Bas Jacob, werkzaam bij de Gulpener Bierbrouwerij en eigenaar van Zuyd Craft in Maastricht, heeft meerdere prijzen gewonnen. Dit jaar ontving hij met Gulpener goud voor Gulpener Lentebock en zilver voor Gulpener Ur-Pilsener tijdens de Dutch Beer Challenge. Vorig jaar behaalde hij goud met Zuyd Craft Nova 7 (blond) en brons met de tripel Zuyd Craft Jura 8.

D'Artagnan

Bij de European Beer Challenge won Zuyd Craft dit jaar goud met Nova 7 en de quadrupel Saga 10 en zilver met de Jura 8.

 

D'Artagnan Neercanne

Gastheer/sommelier Leo Smeijers (l.) en brouwer Bas Jacob in de kelders van Neercanne. Links een deel van de flessen D'Artagnan die er liggen.

Artikel delen