Licor 43 Baristo: karakteristiek en robuust

Licor 43 Baristo: karakteristiek en robuust

Met de recente lancering van Licor 43 Baristo van het Spaanse familiebedrijf Diego Zamora komen de smaken van bartenders en barista’s bij elkaar. Koffie-expert Jeroen Veldkamp lanceerde de innovatie onlangs in Amsterdam.

Nergens ter wereld worden zoveel koppen koffie gedronken als in Nederland. Het Spaanse familiebedrijf Diego Zamora speelt hierop in met haar nieuwste innovatie: Licor 43 Baristo. Het resultaat is een complexe en elegante likeur met een verrassende smaak.

Infusie
Hoe komt die smaak tot stand? Karakteristieke koffiebonen uit de Canarische Eilanden worden eerst in alcohol gelegd, zodat de smaak van de bonen wordt onttrokken. Deze infusie wordt vervolgens gemengd met de bekende Licor 43 Original. Het resultaat is een complexe, robuuste diepdonkere en elegante likeur met verrassende smaak. Door dit proces heeft Licor 43 Baristo een heldere, donkere gouden kleur en een lichte structuur.

Unieke koffiebeleving
Jeroen Veldkamp, koffieprofessional en tweevoudig Nederlands Kampioen Barista: “De koffieplantage van Gran Canaria is een vreemde eend in de bijt vergeleken met de meeste koffieplantages. Normaal wordt koffie verbouwd in een tropische omgeving vanaf 800 meter boven zeeniveau. De Agaete-vallei van Gran Canaria ligt op 400 meter hoogte en de koffiebonen worden verbouwd op vulkanische grond. Het klimaat is vochtig en er valt veel regen, maar de warmte van de zon blijft steken onder de fruitbomen, die als een schaduw over de koffieplanten hangen. Hierdoor is de smaak van de bonen bijzonder lekker. De infusie van de bonen in de likeur, zorgt voor een unieke koffiebeleving.” De perfect serve van de Licor 43 Baristo wordt na het eten geschonken in een met ijs gevuld (Tumbler)glas.   

Fles
De opvallende gouden en zwarte fles is overigens een waar kunstwerk. De fles, vormgegeven in een zwart en gouden art-deco stijl, is geïnspireerd op de decoratie van de klassieke mediterrane cafés en de donkere kleuren van koffie. Het vertaalt hiermee het bijzondere karakter en de diepe kleur van de likeur. Licor43.nl, Maxxium.nl

 

 

 

 

 

Artikel delen