MARTINI en Sergio Herman lanceren Spritzante

MARTINI en Sergio Herman lanceren Spritzante

MARTINI en sterrenchef Sergio Herman ontwikkelden samen een nieuwe ready-to-serve cocktail: Martini Spritzante. Deze creatie is een ode aan de Italiaanse levensstijl waarin goede vriendschappen en lekker eten en drinken belangrijk zijn. In het smaakpalet vind je basilicum en een vleugje vanille. Grapefruit zorgt voor een subtiele bittere toets.

Foto's: Chantal Arntz

Sergio Herman, liefhebber van de Italiaanse keuken, ontwikkeldelde dit smaakpallet samen met MARTINI master blender, Beppe Musso. Tijdens een reis naar het Italiaanse Pessione, kwam alles samen: het Italiaanse aperitivo-moment, Sergio Hermans passie voor perfectie en topgastronomie en het 150-jarig vakmanschap van MARTINI.

 

Sergio Herman

Sergio Herman: “Italië heeft een bijzondere plek in mijn hart sinds ik er drie jaar geleden aan de voorbereidingen voor mijn nieuwste zaak Le Pristine (Antwerpen) begon. In dit restaurant combineer ik mijn Zeeuwse roots met de Italiaanse flair en dat werd onmiddellijk door onze gasten omarmt. Toen de kans voorbijkwam om samen te werken met een van Italië’s meest iconische merken, hoefde ik dan ook niet na te denken. Dat ik met de ontwikkeling van de Spritzante een bijdrage aan het rijke oeuvre van MARTINI heb mogen leveren, maakt me enorm trots.”

 

MARTINI Spritzante als aperitief

Serveer deze nieuwe ready-to-serve cocktail MARTINI Spritzante als aperitief bij een borrelplank of hapjes. Tijd doorbrengen met vrienden en familie onder het genot van een hapje en een drankje staat centraal in de Italiaanse dolce vita-cultuur en dat is wat MARTINI wil uitdragen. Francis Debeuckelaere, Regional President voor Bacardi, eigenaar van MARTINI: “Het is de perfecte samenwerking geweest; MARTINI creëert de ultieme aperitivo-momenten en Sergio creëert ongelooflijke smaakcombinaties met de beste ingredienten. We wisten dat het samenbrengen van MARTINI en Sergio iets bijzonders zou opleveren en Martini Spritzante is precies dat – een fantastisch aperitief voor het feestseizoen.”

Tip

Schenk Martini Spritzante uit in een wijnglas. Vul het glas volledig met ijs, schenk de gekoelde Spritzante in en garneer met een partje grapefruit en een blaadje basilicum. Of proef ‘m in Restaurant Le Pristine in Antwerpen.

Artikel delen