Cocktails uit fles, de tap of fountain: maak er meer in minder tijd met dit 3-stappenplan

barsupport

Cocktails uit fles, de tap of fountain: maak er meer in minder tijd met dit 3-stappenplan

Met het 3-stappenplan van Springbay kan elke barmedewerker heerlijke cocktails serveren. De voordelen? Groei in je cocktailomzet, tijdwinst en altijd een constante kwaliteit. Jorgos Stein, mede-eigenaar van Springbay, legt uit hoe het werkt. 

STAP 1 – VANUIT DE FLES

Jorgos Stein: “Vanuit onze jarenlange ervaring als bartenders weten we heel goed wat een uitdaging het kan zijn om in snel tempo cocktails te serveren en tegelijk constante kwaliteit te leveren. Daarom hebben we een 3-stappenplan ontwikkeld, om horecaondernemers te helpen met hun volume. Te beginnen met stap 1, batched cocktails uit fles. Je hoeft ze alleen nog maar in te schenken, dan te shaken voor een eventuele schuimkraag, garneren en klaar.” 

STAP 2 – COCKTAIL 2-TAP

“Merk je dat zelfs het enkel werken vanuit flessen knelpunten geeft in de bar, dan raden we het 2-taps-systeem aan. Dat werkt met een bag-in-box en klein cocktailtapje waarmee je gemakkelijk een geshakete cocktail met schuim kunt tappen. Bijvoorbeeld een pornstar martini, een espresso martini of een whisky sour. Het makkelijke van dit systeem is dat je hem vanwege z’n compacte maat overal kunt neerzetten.” 

STAP 3 – COCKTAIL FOUNTAIN

“Is het volume dat je moet draaien heel hoog, dan kun je overwegen over te stappen naar stap 3: de cocktail fountain. Tijdens drukte kun je hiermee in een handomdraai heel veel cocktails serveren. Een bartender doet er gemiddeld drie minuten over om een cocktail te maken. Met de fountain lukt dat binnen tien tot twintig seconden. Reken maar uit, dat is een tijdswinst van 600 procent. Zeker in deze periode van personeelskrapte is dat een groot voordeel. Wat ook handig is: je hebt geen volle glaskliko’s meer, en je hoeft minder flessen in stock te houden.”

Horecava 2023

Voor meer informatie: mail naar info@springbaycocktails.nl of bezoek ons op de Horecava (stand 7.516A - Hal 7). Hier kun je de drie stappen van Springbay zelf bekijken en uitproberen.
Artikel delen