Meint Waterlander nieuwe directeur Nederlandse Brouwers

Nederlandse Brouwers
Tags: bier

Meint Waterlander nieuwe directeur Nederlandse Brouwers

Nederlandse Brouwers heeft Meint Waterlander benoemd tot nieuwe directeur van Nederlandse Brouwers. Hij volgt met ingang van 16 maart Lucie Wigboldus op die vanaf 1 april algemeen directeur wordt van de Stichting Hulphond Nederland.

Nederlandse Brouwersvoorzitter Fred Teeven: "Wij kijken ernaar uit met Meint aan de slag te gaan voor de Nederlandse Brouwers. Meint combineert kennis van de biersector, politieke ervaring en zijn jarenlange ervaring als woordvoerder en communicatieadviseur in een maatschappelijk relevante omgeving."

Bier en fris

Meint Waterlander was de afgelopen twee jaar woordvoerder en manager communicatie van zowel de vereniging Nederlandse Brouwers als de vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS). Daarvoor was hij onder andere woordvoerder van de raad van bestuur van PwC.

Meint Waterlander

Meint Waterlander

'Prachtige sector'

"De Nederlandse biersector is een prachtige sector om me voor in te zetten", aldus Meint Waterlander. "De brouwerijen maken een prachtig product waarvan vele Nederlanders genieten, ze zijn zich terdege bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en maken daar ook echt werk van."

Belangrijke stappen

Fred Teeven: "Lucie Wigboldus heeft de afgelopen vier jaar veel voor de biersector betekend en belangrijke stappen gezet om onze vereniging klaar te maken voor de toekomst. Zo heeft ze tijdens de coronacrisis continu de gevolgen voor de brouwers onder de aandacht gebracht, zijn verbeteringen doorgevoerd in de organisatie, heeft ze het statiegeld op blik-dossier getrokken namens de brouwers en was ze de aanjager van het invulling geven aan de afgesproken commitments in het kader van het Preventieakkoord. Daarnaast heeft Lucie de nodige tegenkracht gegeven richting allen die vinden dat we niet meer gewoon mogen genieten van een goed glas bier."

"Graag hadden we Lucie langer aan onze vereniging verbonden. We gunnen Lucie van harte de prachtige stap die ze zet. De Stichting Hulphond Nederland is een organisatie waar ze al langer bij betrokken is en die haar erg aan het hart gaat. Wij wensen haar veel succes."

NL Brouwers Lucie Wigboldus-2

 

Artikel delen