Morebeer Brewing en Brouwerij Poesiat & Kater gaan samen

Morebeer Brewing en Poesiat & Kater gaan samen
Tags: bier

Morebeer Brewing en Brouwerij Poesiat & Kater gaan samen

Huurbrouwer Morebeer Brewing houdt op te bestaan, na een fusie met Poesiat en Kater. Horecaondernemer Peter van der Arend, eigenaar van Morebeer Brewing is mede-eigenaar van Poesiat en Kater geworden. De meermaals in de prijzen gevallen bieren van Morebeer Brewing werden al enige tijd gebrouwen bij Poesiat en Kater.

Tekst: Gerard Molenaar

Morebeer Brewing brouwde in het verleden bieren voor de horecazaken van Van der Arend en die vielen bij de Entree Huisbier van het Jaar verkiezing steevast in de prijzen. Vorig jaar nog won Morebeer Brewing goud bij de Dutch Beer Challenge voor Dutch Eagle, het huisbier van Proeflokaal Arendsnest. Ook in eerdere edities van de Dutch beer Challenge won Morebeer medailles.

Morebeer Brewing en Poesiat en Kater gaan samen

Brouwer Julian Alvarez Zarate en Peter van der Arend bij Poesiat & Kater.

Ambassadeur

Van der Arend was sinds januari 2023 al ambassadeur van Poesiat & Kater en gaat daar nu meer tijd aan besteden. Dat kan mede door zich operationeel grotendeels deels terug te trekken uit zijn horecazaken. Per 1 april 2024 voert Hans Stalenhoef het management over de drie horecazaken en speelt Van der Arend alleen op de achtergrond een rol. Van der Arend zal als medeaandeelhouder bij Poesiat en Kater ook een adviserende rol hebben, waarbij zijn ruime horecaervaring ten goede kan komen aan het proeflokaal.

Nieuwe uitstraling huisbieren

Bekende bieren van Morebeer Brewing zijn The Big Fat 5, Dutch Eagle en Mikkie = Cattivella. Deze huisbieren van de drie horecazaken krijgen als gevolg van de veranderingen een nieuwe uitstraling, die op 15 februari wordt gepresenteerd. Die dag wordt er ook een nieuw bier gepresenteerd.

Sinds 2015

Morebeer Brewing is opgericht in 2015 door Peter van der Arend om samen met Nederlandse Brouwers uitdagende craftbieren te brouwen, zoals de beroemde The Big Fat 5 Double IPA, Dutch Eagle Pale Ale en de Mikkie is Cattivella Crème Brûlée Stout. En elk jaar werden er ook meerdere bijzondere specials gebrouwen, waaronder ook het jaarlijkse KiKa bier. De Morebeer bieren waren altijd te vinden in de Morebeer cafés in Amsterdam: Proeflokaal Arendsnest, de Beertemple, Mikkeller at Morebeer maar ook op andere plekken in Nederland. De afgelopen jaren zijn Brouwerij Poesiat & Kater en Morebeer Brewing steeds meer gaan samenwerken en nu is besloten de krachten te bundelen.

Jonge brouwerij, oude ziel

Poesiat en Kater is een jonge onafhankelijke craftbrouwerij met een oude ziel, omdat het deels de moderne voortzetting is van de roemruchte Amsterdamse brouwerij De Gekroonde Valk, ooit de grootste brouwerij van Nederland. Het historisch belangrijke en ook bekendste bier van de Gekroonde Valk, Van Vollenhovens Stout, wordt bijvoorbeeld door Poesiat en Kater gebrouwen. De naam Poesiat en Kater refereert ook aan De Gekroonde Valk. Bart Poesiat en Klaas Kater waren medewerkers van de Gekroonde Valk.

Brouwerij Poesiat & Kater is bekend om bieren met een eigenzinnige twist, zoals de Kaintz Modern Triple, Hilly Hoppy Sour Raw Ale en de prijswinnende Little Smuling Session IPA. De bieren zijn verkrijgbaar in horeca en winkels door heel Nederland en natuurlijk ook in het eigen Poesiat & Kater Proeflokaal op de Polderweg 648 in Amsterdam-Oost.

Morebeer DBC lowres

In 2023 won Morebeer goud bij de Dutch Beer Challenge met Dutch Eagle, toen al gebrouwen door Poesiat & Kater.

Artikel delen