Nieuwe smaak Fever-Tree: 'Distillers Cola tilt rum en whisky naar hoger niveau'

Fever-Tree Distillers Cola

Nieuwe smaak Fever-Tree: 'Distillers Cola tilt rum en whisky naar hoger niveau'

Fever-Tree introduceert een nieuwe cola voor mixers: Fever-Tree Distillers Cola. Deze cola is ontworpen door distilleerders met als doel om de perfecte cola-mixer te creëren voor premium rum en bourbon whisky. Een cola die de subtiele en karaktervolle smaken van de spirits niet overstemt, maar juist aanvult en versterkt. 

De perfecte combinatie

Bij proeverijen ontdekten Charles Rolls en Tim Warrillow, mede-oprichters van Fever-Tree, dat de beschikbare cola’s de sterke drank maskeerden. Sommige subtiele en karaktervolle smaken waarvan ze hoopten dat deze zouden doorkomen, werden overstemd door de smaak van de cola. Terwijl de cola de smaak van de spirit juist moet versterken. Precies zoals bij een Gin & Tonic of Dark ’n Stormy, waarbij de tonic of ginger beer de smaak van de spirits nog intenser maakt. Dus waarom niet ook de perfecte cola voor mixers maken? Eentje wiens enige doel is om premium whisky’s en rum te mixen en om ze naar een hoger niveau te tillen? Met dit en de kwaliteitsnormen van de beste distilleerders in gedachten heeft Fever-Tree de Distillers Cola ontwikkeld.

Verkleind cola (2) Verkleind cola (1)

Uniek recept

Fever-Tree Distillers Cola is een uniek recept gemaakt van elf natuurlijke ingrediënten, waaronder Caribische kolanoten, Mexicaanse limoenen en een selectie van gedistilleerde botanische kruiden en specerijen, zoals Jamaicaanse pimentbessen en vanille van het eiland Madagaskar.

Cuba Libre

De meest bekende mix met cola is de Cuba Libre, gemaakt met donkere rum. Deze mix is ontstaan in - hoe kan het ook anders - Cuba. Ter ere van de Amerikaanse bevrijding op de Spaanse bezetters werd de Cubaanse rum gemixt met Amerikaanse cola.

Tegenwoordig zien we deze mix in allerlei varianten op de menukaart staan. De originele variant wordt gemaakt met donkere rum. Om de smaak van deze rum niet te verstoren maar juist te versterken, serveer je de Cuba Libre niet met de Amerikaanse cola maar met de Fever-Tree Distillers Cola. Een lang boodschappenlijstje heb je verder niet nodig: enkel vier ingrediënten en deze perfect serve kan zo op je cocktailkaart.

FEVER-TREE DISTILLERS COLA_advertorial-2

Cuba Libre

De Fever-Tree Distillers Cola is dé perfecte cola voor de Cuba Libre. Zo maak je hem:

  • Veel vers ijs
  • 50 ml donkere premium rum
  • 150ml Fever-Tree Distillers Cola
  • Garneer met een limoenschijfje

Bekijk meerdere Fever-Tree cocktailrecepten

Artikel delen