Drankentheater lanceert Utrechtse LangDom gin

Drankentheater lanceert Utrechtse LangDom gin

Met de Kerstdagen in aantocht is er deze week een nieuw Utrechts kwaliteitsdestillaat op de markt: LangDom London Dry Gin, een ambachtelijk gestookte gin met 10 verfijnde kruiden & botanicals. Gin is aan een grote opmars bezig en deze Utrechtse versie van de sterke drank is krachtig en fris met duidelijke tonen van jeneverbes en een subtiele aanwezigheid van sinaasappel en citroen.

fles langdom gin utrecht

Nieuwe Utrechtse LangDom gin

De complexe smaak in combinatie met een fluweelzachte afdronk maken de gin bijzonder. LangDom is verkrijgbaar in een chique apothekersfles (50CL) gesierd met een historische gravure van de Domtoren. Met het alcoholpercentage van 41% is LangDom Gin geschikt om zowel puur als met een tonic te drinken, liefst tonic water.

LangDom London Dry Gin is bedacht en uitgebracht door Utrechter Henk Elshof, eigenaar van Het Drankentheater. Henk heeft jarenlange ervaring in ambachtelijke brouwerijen en dranken- en groothandels.

Op grotere schaal destilleren

Henk Elshof: “Na jaren van recepturen ontwikkelen en het perfectioneren hiervan, kwam er in 2016 een Gin, met de Utrechtse jeneverbes, uit de ketel waar ik superblij van werd. Na succes op diverse proeverijen wilde ik dit recept op grotere schaal gaan destilleren en ben ik het idee voor een kwaliteits-gin verder gaan uitwerken.”

“Na het vinden van een geschikte partner & destilleerderij druppelden in de zomer van 2020 de eerste flessen gin vol. Deze gin heeft een sterke link met Utrecht en kreeg daarom de naam LangDom met een knipoog naar onze trots van 112 meter en lekker lang genieten.”

flessen Langdom gin utrecht10 sleutelingrediënten

Alhoewel het precieze recept van Utrecht LangDom London Dry Gin geheim is, wil de bedenker en leverancier wel kwijt dat de kern van deze ambachtelijk gin uit 10 sleutel ingrediënten bestaat: jeneverbes, koriander, sinaasappel- en citroenschil, zoethout, engelwortel, vanille, kardemon, iriswortel, en rozenblaadjes.

Verkrijgbaar voor de consument en horeca

LangDom Gin is bij een aantal gespecialiseerde Utrechtse slijters verkrijgbaar en in horecagelegenheden.

Het Drankentheater

Het Drankentheater, de producent & leverancier van Utrechtse LangDom London Dry Gin, is in 2018 gestart met de levering van speciaal bier aan de horeca. Als onafhankelijke producent/groothandel levert het Drankentheater aan slijterijen, wijnhandels, horeca, drankspeciaalzaken, kerstpakketten- en andere bedrijven door heel Nederland. In de regio groot Utrecht wordt ook direct geleverd.

Artikel delen