13 okt Whisky & Rum aan Zee festival IJmuiden

13 okt Whisky & Rum aan Zee festival IJmuiden

De ware liefhebbers kijken er al maanden naar uit: de 12de editie van ‘Whisky & Rum aan Zee’. Tijdens dit inmiddels gevestigde succesvolle festival op zaterdag 13 oktober in IJmuiden kunnen de bezoekers kennismaken met de mooiste whisky’s, rum en bourbons van over de gehele wereld. Ruim 40 nationale en internationale standhouders geven acte de presence.

De bovenste etage van Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach wordt tijdens Whisky & Rum aan Zee omgetoverd tot een schatkamer van vloeibaar goud waar een zeer ruim assortiment aan Schotse, Ierse en Japanse whisky’s en Caribische rum geproefd kunnen worden.

Masterclasses en workshops
Organisator Richard Blesgraaf van Slijterij & Wijnhuis Zeewijck: “Buiten het geweldige aanbod aan het vloeibare goud staat het programma van dit jaar meer dan ooit bomvol met masterclasses en workshops. We zijn er trots op dat  er drie Schotse whisky producenten, Kilchoman, Morrison & MacKay en Douglas Laing, en vanuit Amerika de Richland Rum distillery masterclasses komen geven. Kilchoman Islay Distillery sluit hun Europese tour af met een grote trailer waarin u exclusieve whisky’s kunt proeven. Verder zijn ook Mezcal’s en jenevers van o.a. Filliers, Zuidam en Rutte vertegenwoordigd."

Braai-workshop
Hij vervolgt: "Bbq-fanaten en beginners kunnen onder leiding van de BBQ GURU van Nederland, Harry Havinga nog intekenen voor de BBQ Braai workshop welke bestaat uit 5 gerechten die je zelf gaat bereiden onder genot van bijpassende whisky’s en rums. La Casa Del Habano is weer aanwezig als u van topkwaliteit Cubaanse sigaren houdt. Om de veelzijdigheid van whisky en rum te ervaren creëren professionele bartenders de verleidelijkste cocktails. Dit alles ondersteunt met live muziek, Schotse en Caribische catering. Een dag vol van belevingen en smaak ervaringen die je niet snel zult vergeten, en dat zijn niet mijn woorden maar die van bezoekers”, besluit Richard glimlachtend.

Meer informatie?
Klik hier voor het volledige programma.De entreeprijs van Whisky & Rum aan Zee bedraagt 35,00 euro per persoon. Kaarten zijn online te koop via deze link of bij deelnemende vakspecialisten.

Artikel delen