Nieuwe branderij voor Stooker Roasting Co

Tags: koffie

Nieuwe branderij voor Stooker Roasting Co

Stooker Roasting Co van eigenaren Onno van Zanten en Florian Hessel branden en produceren vanaf nu hun koffie voor diverse horecazaken in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Het pand aan het Kastanjeplein gebruiken ze nu volledig voor training en advies over koffie.

“Ons doel is de mooiste speciality grade-koffies in te kopen bij betrouwbare importeurs of direct van de boer. Ongeroosterde, groene koffies worden met de hand tot in perfectie geroosterd op een Nederlandse koffiebrander: een stookerblue Giesen W15 met aangepaste, preciezere gascontrole en geüpgrade temperatuurmeters”, aldus de enthousiaste Florian Hessel.

Stooker Roasting Co
Stooker Roasting Co en de Stooker Coffee Academy bestaan sinds de zomer van 2014. In de Stooker Coffee Academy worden alle barista’s opgeleid die met koffie van Stooker werken. Er zijn opleidingen beschikbaar die gecertificeerd zijn vanuit de SCA, de Specialty Coffee Association. Deze opleidingen zijn niet alleen voor professionals beschikbaar, ook de koffieliefhebbende thuisbarista kan deelnemen aan deze trainingen op niveau.

Hoofdkantoor
Op het hoofdkantoor van Stooker, gevestigd op het Kastanjeplein in Amsterdam, kunnen professionals en liefhebbers nog steeds terecht voor de SCA gecertificeerde trainingen, tastings en koffiegerelateerde events.

Partners
Stooker heeft partners in binnen- en buitenland waaronder People’s Place, Lindenhoff, Kaagman & Kortekaas, Hotel Pulitzer (Restaurant Jansz en Pause Espressobar), Harewood Bakery, Generator Hostels (Nescio), Hotel Droog, Market33, Tenue de Nîmes, Cafeine (Lille), Roootin, Naked Espresso, Rosie’s en Teng Janssen.

In het aprilnummer van Entree Magazine verschijnt een uitgebreid verhaal over de populariteit van (kleine) koffiebranderijen waarin ook Stooker Roasting Co aan bod komt.

Artikel delen