3 x foodpairing met bier

Tags: bier

3 x foodpairing met bier

De Nederlandse Biersommelier Arvid Bergström komt dit voorjaar met drie nieuwe boeken en daarmee krijgt de reeks” Bier en Spijs encyclopedie” gelijkt drie nieuwe titels. Na Bier en Oliebollen komt hij nu met maar liefst drie nieuwe boeken; Bier en Aardappel, Bier en Kaas, en met Bier en Chocolade.

Na zijn debuut “Proef Bier” schreef Arvid een tweede boek met de titel “Bier aan Tafel“. “Bier aan Tafel” kwam in juni 2017 uit, dus nog geen jaar geleden. In november 2017 volgde het eerste deel van de Bier en spijs-encyclopedie, Bier en Oliebollen. En nu zijn er dus drie nieuwe titels in deze reeks. Deze reeks met kleinere boeken zijn allemaal op één onderwerp toegespitst, uiteraard naast zijn favoriete bier.

Bier en Aardappel

Bier en Aardappel schreef, testte en bedacht Arvid samen met chefkok Marko Teseling. In het boek staan naast biercombinaties met patat frites en aardappelchips ook heerlijke combinaties met aardappelsoep, met stamppotten en vetarme taarten op basis van kruimige aardappelpuree! Het boek laat de veelzijdigheid zien van de aardappel. Ook geeft het boek informatie over welke soorten aardappelen er zijn. Arvid legt hierbij telkens uit  waarom de bieren goed bij de gerechten passen.

Bier en Kaas

Bier en Kaas ontwikkelde Arvid samen met kaasspecialiste Annelies van den Ende met wie hij samenwerkte voor vele proeverijen, colleges en masterclasses. Dit leverde een schat aan bier-en-kaas-combinaties op. Het is een boek voor kaasliefhebbers, want het mooie aan dit boek is dat vele combinaties niet één bier met één kaas zijn, maar vaak één bier met twee of drie kazen. Of meer, er is zelfs een combinatie bij met vier bieren en vijf kazen. Bij al die kazen staat beschreven wat de beste of lekkerste combinaties zijn. Uiteindelijk zijn het meer dan 85 verschillende combinaties.

Bier en Chocolade

Voor Bier en Chocolade werkt internationaal Biersommelier Arvid Bergström samen met internationaal Biersommelier Maurus Wijman. Beiden weten veel van bier. Arvid weet veel van koken met cacao en Maurus weet veel van cacao en bean-to-bar-repen. Het is een boek voor de beginnende én gevorderde chocoladeliefhebbers. Het lekkere uitzoekwerk heeft geleid tot een boek met meer dan vijfentwintig combinaties van bier met cacao, zoals een aantal “bean-to-bar” chocolade, evenals hartige en zoete gerechten met cacao of chocolade. Er zitten bijzondere combi’s bij, zoals avocado met cacao, kip met cacao en chili con cocoa! Ook kun je lezen over de verschillende soorten cacao. Proef en beleef de combinatie tussen bier en chocolade!

 

De boekjes komen eind mei 2018 uit en kosten € 13,89. Ze zijn te bestellen via https://proefbier.nl/#themas en zullen ook via de reguliere boekenwinkels en in vele kaaswinkels, bierwinkels en slijterijen te vinden zijn.

Artikel delen