Beer 101 in Den Bosch

Tags: bier

Beer 101 in Den Bosch

Op 29 oktober werd voor de derde keer de spoedcursus Bier 101, gegeven. Het is een initiatief van Entree en Bier&cO. De cursusisten werden ontvangen in de Thornbridge Bar.

Dit was twee jaar geleden de eerste Thornbridge pub buiten Engeland. Een bar zó Engels, dat de brouwmeester van Thornbridge zich er zelfs in eigen land waant. Met 3 kranen voor het traditionele ‘cask ale’ systeem biedt deze zaak bierdrinkers een unieke ervaring.

Paul Leeyen wilde twee jaar geleden naast zijn proeflokaal bar ‘t Paultje, waar Nederlandse en Belgische bieren centraal staan, een tweede zaak openen. Met leverancier Bier&cO keek hij naar de mogelijkheden en hij kreeg het advies Thornbridge bieren te gaan proeven. “Na een bezoek aan de brouwerij ben ik verliefd geworden. Ik wilde in Nederland een flagshipstore worden”, vertelt Leeyen enthousiast. Dat is gelukt, want de brouwmeester van Thornbridge waande zich in Engeland toen hij op bezoek was.

Die mooie locatie was een prettige plek om Bier 101 te houden. Zoals altijd was Rick Kempen de kundige en bevlogen docent.  De cursisten bleken zeer geïnteresseerd en er werden dan ook veel vragen gesteld. Paul Leeyen gaf als extraatje nog een uitgebreide demonstratie biertappen.

De eerstvolgende Bier 101 zal in 2019 plaatsvinden. De cursus kondigen we aan in onze nieuwsbrief en op onze website.

 

Artikel delen