Brouwschuur: webshop zonder verzendkosten

Tags: bier

Brouwschuur: webshop zonder verzendkosten

De Brouwschuur uit Weert rekent nu vanaf 12 flessen geen verzendkosten via de webshop 

De huisbrouwerij van de Weerter Stadsbrouwerij is De Brouwschuur, maar dit is slechts een van de facetten van deze brouwerij.

Brouwers kunnen hun bieren zelf brouwen bij de Weerter Stadsbrouwerij. Dat is uniek in Nederland. Her en der kunnen brouwers hun recepten laten maken. Ook meewerken behoort tot de mogelijkheden. Maar echt zelf de brouwer zijn en de volledige verantwoordelijkheid dragen over het eindproduct, dat kan alleen in de Weerter Stadsbrouwerij. Dit alles gebeurt onder toeziend oog van een brouwer van de Weerter Stadsbrouwerij volgens vaste richtlijnen voor schoonmaak en gebruik van apparatuur.

Brouwschuur

Hier is het allemaal mee begonnen, de brouwerij van Erwin Strijbosch. In een schuur achter het huis was een heuse mini-brouweri ingericht, compleet met bar voor proeverijen. De productie was klein, maar dat deerde niet. Hoofdzaak was dat Erwin al zijn brouwsels zelf wilde maken van graan tot bier. Dat dit dan met wat meer handwerk en kleinere volumes gaat, is niet erg. In een rap tempo kwam er een verschuiving van hobby naar brouwer. Dit vroeg om meer. Hierna zijn er plannen gekomen om De Brouwschuur in het groot te gaan ondernemen, hoewel het volume van 10 Hl nog altijd onder de microbrouwerijen vallen, is de aanpak professioneel. Naast het brouwen voor De Brouwschuur begeleidt Erwin andere brouwers in de brouwerij, ontwikkelt recepten voor anderen en brouwt sporadisch voor anderen. Hoofdzaak blijft: van graan tot bier!

De bieren van De Brouwschuur gaan van traditioneel tot experimenteel.

www.weerterstadsbrouwerij.nl/webshop

Artikel delen