Eerste biercursus Entree en Bier&cO geslaagd

Tags: bier

Eerste biercursus Entree en Bier&cO geslaagd

Een groep van 15 horecaondernemers- en medewerkers verzamelde zich maandag 29 januari in het proeflokaal van Bier&cO in Amsterdam voor de biercursus van Entree Magazine en Bier&cO.

Rick Kempen van Bier&cO nam iedereen gedurende twee uur mee in de wereld van bier. Wat is de geschiedenis? Waar wordt bier van gemaakt? En hoe gaat het brouwproces van bier in z’n werk? Uiteraard werden er ook verschillende bieren geproefd en tips gegeven hoe je bieren op de juiste manier kunt serveren om meer beleving aan de consumptie van bier toe te voegen.

Bieradvies
Daarnaast kwamen de verschillende bierstijlen aan bod, zoals pils, witbier, fruit of stoutbier. Ook werd dieper ingegaan op de smaakdriehoek. Kempen: “Als ondernemer is het heel belangrijk om op de hoogte te zijn van de basissmaken van de bieren die je serveert. Daardoor kun je gasten goed advies geven. Vraag aan gasten waar ze van houden: zoet, zuur zout of bitter? Op basis daarvan kun je het juiste bieradvies geven.”

Meer uit de bierkaart
Daarnaast veel aandacht voor de bierkaart tijdens de cursus. Doel daarvan is gasten informeren over hetgeen dat je aanbiedt. Maar hoe bouw je zo’n bierkaart op? “Veronderstel bijvoorbeeld niet dat gasten al veel voorkennis hebben.”, zegt Kempen. “Verplaats je in de gast: wat wil deze weten? Maar let wel op: geef ook niet teveel informatie. Dat kan onnodig voor verwarring zorgen. Zet daarnaast niet teveel bieren op de kaart. Dat schept onzekerheid en stress bij de gast. En tot slot: maak een indeling. En voer deze overal consequent door. Ook  op de krijtborden die buiten staan."

Inschrijving
Kortom: genoeg tips voor ondernemers en medewerkers om meer uit bier te halen. Wilt u aanwezig zijn bij de volgende spoedcursus bier van Bier&cO en Entree Magazine? Schrijf u dan nu hier in. De cursus vindt plaats op maandag 16 april in de omgeving Utrecht.

 

Artikel delen