Jever Fun nu ook op fust

Jever Fun nu ook op fust

De opmars van alcoholvrij gaat een nieuwe fase in. Alcoholvrije bieren komen nu ook beschikbaar op fust. Sinds deze week is het populaire alcoholvrije bier van Jever, Jever Fun,  op fust leverbaar. De eerste horecazaak die dit  alcoholvrije bier tapt, is proeflokaal In de Wildeman in Amsterdam.

Hoog gewaardeerd

Het alcoholvrije bier van Jever – het is geen 0.0 – scoort steeds weer hoog als het om waardering van bierdrinkers gaat. Onlangs nog meldde de website bierista dat Jever Fun één van de populairste alcoholvrije bieren is. met een waardering van 8.5 staat dit bier op nummer 1 in de top 10 van alcoholvrije bieren, volgens de bezoekers van de website bierista.nl.

0.3%, dus alcoholvrij

Jever fun bevat slechts 0,3% alcohol en mag daarom alcoholvrij worden genoemd, maar niet 0.0. Dit bier benadert in smaak het alcoholhoudende pilsner van Jever. "Belangrijker is het niet te vergelijken en het puur op smaak te beoordelen", zei Rick Kempen van Bier&cO (importeur van Jever) onlangs tegen Entree."Nog een pluspunt van Jever Fun is het extreem lage aantal calorieën, slechts 13 kilocalorieën per 100 milliliter."

Primeur In de Wildeman

Sinds kort is dit populaire bier eindelijk ook op fust verkrijgbaar en bierproeflokaal In de Wildeman in Amsterdam heeft de primeur. Simon Fokkema van In de Wildeman ziet de vraag naar alcoholvrije bieren sterk groeien en verkocht al heel veel Jever Fun op fles. Sinds deze week verkoopt hij als eerste in Nederland dit bier ook van het vat.

Tags: 
Artikel delen