Jopen: goud voor Jacobus en Hop zij met Ons

Jopen: goud voor Jacobus en Hop zij met Ons

De Haarlemse craftbrouwerij Jopen wint prijzen in vier categorieën bij The Dutch Beer Challenge. Met Rogge Pale Ale Jacobus en IPA Hop zij met Ons wint de brouwerij goud.

2 april 2020 zijn de winnaars van The Dutch Beer Challenge 2020 bekendgemaakt. De Haarlemse craftbrouwerij Jopen heeft vier awards in de wacht mogen slepen, waarmee ze voor de  zesde keer op rij prijswinnend zijn in de IPA categorie, met dit jaar goud voor Hop zij met Ons. De andere highlight is de prijs voor Jacobus, de meest prijswinnende Pale Ale van Nederland!
 

Awards

De vier verschillende awards die het Haarlemse Jopenbier wint zijn:

Goud voor Jacobus Pale Ale, in de categorie: 'Pale Ale/Speciale Belge' en Hop Zij Met Ons in de categorie: 'IPA'. Daarnaast zijn er twee bronzen awards gewonnen met Adriaan Wit in de categorie: 'Witbier' en Let There Be Light in de categorie: 'Session IPA'.

"IPA is het nieuwe pils en met onze ‘hop forward’ focus zijn we trots dat we voor het zesde jaar op rij prijzen hebben behaald in de IPA categorie van the Dutch Beer Awards!" - vertelt Jopen directeur en 'Head of Church' Michel Ordeman enthousiast.

Hop zij met Ons

Hop zij met Ons heeft goud gewonnen en hiermee heeft Jopenbier bij alle edities van The Dutch Beer Challenge een podiumplek behaalt in de IPA categorie.

Hop zij met Ons was Nederland's eerste glutenvrije IPA. Een uitgesproken IPA die met de hopsoort Mosaic is gebrouwen en de uitgesproken smaak van tropische vruchten en citrusfruit combineert.

Jacobus RPA

De gouden winst van Jopen voor Jacobus RPA is speciaal voor de craftbrouwer, dit is de meest prijswinnende Pale Ale van Nederland. Eerder haalde Jacobus al brons bij de World Beer Cup en meerdere European Beer Stars binnen.

"Onze Jacobus RPA is gebrouwen met rogge en wel met een hele speciale reden: om het 100-jarige bestaan van de Jopenkerk niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, is dit bier gebrouwen. Jacobus is de beschermheilige van de pelgrims, deze pelgrims overnachtten vroeger bij gasthuizen op de route van hun tocht. De gasthuizen hadden vanwege deze bezoekers een bijzondere regeling met de belasting: zij waren vrijgesteld van accijns, mits ze brouwden met rogge. Vandaar dat wij gekozen hebben om het Jacobbier een roggebier te laten zijn: een Rogge Pale Ale. Het is een fruitig, pittig en bitter biertje. Extra speciaal dat wij dit jaar goud hebben gewonnen met onze klassieker!" Aldus Lydian Zoetman, oprichter en commercieel directeur van het Haarlemse Jopen.

Artikel delen