Jubilerend Alfa pakt uit

Tags: bier

Jubilerend Alfa pakt uit

Ter ere van het 150-jarig bestaan brengt Alfa Bier een limited edition Alfa Jubileumfles. Het is een krachtig Dort in een bijzonder jasje.

Tijden veranderen, de ambacht van brouwerij Alfa niet. De Jubileumfles neemt je mee terug terug in de tijd. Een tijd waarin speciaal bier nog maar een schaarste was. Het vertelt de geschiedenis van Alfa Bier op alle fronten: de familie, de smaak en de tradities.

Bijzonder receptuur 

Deze bijzondere receptuur uit 1953, van de derde generatie Meens, maakte Krachtig Dort één van de eerste speciaal bieren in Nederland. Het recept is binnen de familie gebleven en doorgegeven van generatie op generatie. Inmiddels zijn we twee generaties verder. Met het speciale bier, gebrouwen op traditionele wijze en vergist in de originele tanks, wordt het jubileum gevierd. Afgevuld in een bijzondere en royale Jubileumfles.

Trouw aan onszelf

150 jaar geleden had de oprichter Joseph Meens een duidelijke visie: het beste bier ter wereld brouwen met alleen maar natuurzuiver bronwater en de allerbeste ingrediënten.  Vanaf dat moment wisten alle volgende generaties het traditionele ambacht van natuurzuiver bierbrouwen aan elkaar door te geven en zo de familietraditie in ere te houden. Vandaag de dag wordt het familierecept nog steeds gebruikt, zonder concessies te doen aan smaak en kwaliteit, trouw aan de erfenis sinds 1870.

Duurzame klantrelatie 

Bierprijzen worden elk jaar verhoogd, maar Alfa denkt daar anders over.  “Als horecaondernemer moet je hard werken om je marge gezond te houden. Prijzen stijgen, terwijl afnameverplichtingen doorlopen” vertelt Michelle Meens, inmiddels de 5e generatie van Alfa Bier. Geen prijsverhoging, maar de voorkeur aan een duurzame klantrelatie met de horecaondernemer, waarbij vrijheid in de keuze van assortiment en een transparante bierprijs centraal staan. De familie Meens ziet dat als hun USP.

Artikel delen