Lustrumviering StiBON: succes en uitdagingen

Lustrumviering StiBON: succes en uitdagingen

StiBON lustrum symposium over toekomst bier: veelbelovend met uitdagingen

De tienjarige StiBON (Stichting Bieronderwijs Nederland) trakteerde de bierwereld gisteren in Mercure Amsterdam City, op een inhoudelijk sterk lustrum symposium over de toekomst van bier. Die is veelbelovend maar met uitdagingen, vooral op het gebied van marktverdringing, gezondheid en duurzaamheid.

Volwassen bieropleiding
Wat tien jaar geleden begon als een clubje enthousiastelingen met een droom - de Nederlandse biermarkt op een hoger niveau te brengen - is uitgegroeid tot een volwassen opleidingsinstituut waaraan al ruim 2000 cursisten een bieropleiding volgden. Het aantal dat afstudeerden als Internationaal Biersommelier (hoogst haalbare) gaat richting de 250. Goed opgeleide biermensen die in alle schakels van de bierwereld, dus ook in de horeca, hun kennis, vaardigheden en enthousiasme inzetten. Voordien was er geen sprake van noemenswaardig bieronderwijs in Nederland. Een lustrumfeestje waard!

Verkiezingen en paneldiscussies
Er waren de nieuwste cijfers over de biermarkt, paneldiscussies over Bier aan Tafel (wanneer breekt dat nou echt door?) en het ‘Belang van kwaliteit’ (hele keten!), sprekers als de hilarische ‘dokter’ Ronald van de Streek (‘bier = supergezond’) en Frank Boon himself over sour beer, dat wel eens kan uitgroeien tot nieuwste trend. Afsluitend de presentatie van de beste bockbieren van 2019. Volg onze website voor meer over dit symposium. 

Artikel delen