Winnaars Beste Bockbier Competitie 2018

Winnaars Beste Bockbier Competitie 2018

Vandaag zijn in Utrecht de winnaars bekend gemaakt van de Beste Bockbier Competitie 2018. Deze prijs wordt al jaren uitgereikt aan de brouwers van het beste bockbier uit Nederland en is na een jaar afwezigheid weer terug van weggeweest. De grote winnaars zijn SNAB, Bronckhorster en Muifelbrouwerij.

De Beste Bockbier competitie bestaat al vele jaren, maar vorig jaar was er voor het eerst geen Beste Bockbier competitie. Na een jaar van afwezigheid hebben PINT en Mitra drankenspeciaalzaken de draad weer opgepakt en is de Beste Bockbier Competitie weer in ere hersteld. De Beste Bockbier Competitie is een objectieve keuring en is dus geen verkiezing. Het gaat niet om wel of niet lekker, maar om de kwaliteit van het bier op basis van een keuring door erkende proevers. PINT en Mitra drankenspeciaalzaken hebben zich als sponsor aan deze verkiezing verbonden om dat zij beide deze competitie en de rijke bockbier cultuur in Nederland een warm hart toe dragen.

Keuring
Op maandag 15 oktober heeft een vakkundige jury bestaande uit 41 leden, onder leiding van juryvoorzitter Derek Walsh, zich laten verrassen door meer dan 100 Nederlandse bockbieren. Derek Walsh is al jaren betrokken bij deze competitie en onder zijn kundige leiding heeft de jury ook dit jaar weer een interessante dag beleefd. In de jury zaten diverse biersommeliers, bierkeurmeesters en bierexperts. Na zorgvuldig proeven en verwerken van alle notities is de top 3 in elke categorie bekend. Vandaag zijn bij Vandestreek Bier in Utrecht de winnaars bekend gemaakt.

Categorie Speciaal Bock
(4 subcategorieën: Speciaal granen-/noten-/(zuid)vruchten-/groente-/honing, rook, houtgerijpt en blond (dubbel)bock)
1e plaats > Bronckhorster – Brok-in-de-keel Barrel Aged No.3
2e plaats > SNAB – IJsbok hout
3e plaats > Gooische Bock

Categorie IJs/Sterk bock
(2 subcategorieën: Dubbelbock en IJbock/Tripelbock)
1e plaats > SNAB - IJsbok
2e plaats > SNAB – Ezelenbok
3e plaats > Zeeburg Dubbel Bock

Categorie Donker Bock
(Ondergistend en bovengistend) 1e plaats > Muifel Brouwerij – D’n Ossebock
2e plaats > Maallust – Landloper Bock Bier
3e plaats > La Trappe - Bockbier
 

Artikel delen