2de nominatie Wijnvrouw van het Jaar bekend

Tags: bier wijn

2de nominatie Wijnvrouw van het Jaar bekend

De tweede nominatie voor Wijnvrouw van het Jaar 2020 is vandaag op BBB Maastricht bekend gemaakt. Naast Tjitske Brouwer is Magda van der Rijst ook kanshebber op de titel ‘Wijnvrouw van het Jaar 2020’. 

Vandaag heeft register vinoloog Barbara Verbeek (Wijntheater & Champagnebar) tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht de tweede nominatie bekend gemaakt voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2020. Na Tsjitske Brouwer is nu ook Magda van der Rijst mogelijk de opvolger van Bithe van Meegeren. Zij won de felbegeerde titel Wijnvrouw van het Jaar 2019. 

Magda van der Rijst
Van der Rijst is wijnschrijver. Ze publiceert over wijn in een aantal grote, landelijke magazines en heeft meerdere wijnboeken uitgebracht. Daarnaast is de vinoloog wijndocent en heeft zij bestuurlijke taken in het wijnonderwijs. Ook is zij juryvoorzitter van de Scriptieprijs Wijn en van het tweejaarlijkse Nationaal Kampioenschap 'Best Sommelier van Nederland'. Volgens de jury speelt Magda al jaren een belangrijke rol bij het verbreden van de wijnkennis in heel Nederland. Zowel door de studiematerialen die zij ontwikkelt en tegelijkertijd bijzonder toegankelijk geschreven boeken en journalistieke publicaties. Daarnaast behoort Van der Rijst tot beste en meest precieze wijnproevers van Nederland.

Wijnvrouw van het Jaar award
De laatste jaren zien we steeds meer krachtige, energieke en gedreven vrouwen die zich op een bijzondere manier inzetten in de wijnwereld. Zij is iemand die met haar werk, passie, kennis of creaties de wijnwereld nog mooier maakt. Volgens initiatiefnemers Barbara Verbeek en Clarissa Slingerland (MissPublicity) zijn de vrouwen in de Nederlandse wijnbranche uniek. Deze vrouwen werken hard, inspireren, zijn creatief, kleurrijk en veelal een stimulans voor andere vrouwen. Het is de hoogste tijd om deze wijnvrouwen in de schijnwerpers te zetten. Kernwaarden voor de award zijn onder andere toegankelijkheid, verbinding, professionaliteit, kennis en ambitie.

De verkiezing
Na het succes van afgelopen jaar, vindt er vanaf september 2019 wederom elk kwartaal een nieuwe wijnvrouw van het seizoen verkiezing plaats. Zij komt in aanmerking voor de titel ‘Wijnvrouw van het jaar 2020’. De vakjury voor Wijnvrouw van het Jaar bestaat uit de finale jury Barbara Verbeek, Peter van Houtert, Heleen Boom en Janny van der Heiden. Birthe van Meegeren (winnares Wijnvrouw van het Jaar 2019) heeft zich als nieuw lid aan de jury verbonden.

Artikel delen