Countdown: Best Bartender 2019 competitie

Countdown: Best Bartender 2019 competitie

Aanstaande maandag is het zo ver! Dan gaat de crème de la crème van bartenders van Nederland met elkaar de strijd aan om de titel Best Bartender 2019. 

De competitie Best Bartender is onderdeel van de jaarlijkse Entree Awards. Op maandag 4 november vindt de competitie plaats in SkyLounge Amsterdam. En jij kunt erbij zijn! 

Rondes 
De ruim 30 deelnemers worden tijdens de voorronde aanstaande maandag in een afvalrace van vier rondes getest op hun kennis, snelheid, techniek, mixology, persoonlijkheid en gastvrijheid. Een echte allroundcompetitie dus en een ultieme test voor bartenders. Leuk detail: iedereen is deze dag welkom om te komen kijken hoe de strijdende bartenders de competitierondes doorkomen. Vanaf 11:00 u kun je de top 10 in actie zien. Dit betekent naast veel spanning en sensatie, ook een gezellige dag met een hoop bekenden uit de industrie én bezoekers.

Gastjurylid
Dit jaar mogen we weer een prominent gastjurylid verwelkomen: Monica Berg. Zij is mede-eigenaar van cocktail-restaurant Tayër + Elementary in Londen, mede-oprichter van (P)our Symposium en bedenker van Muyu likeuren (samen met Alex Kratena, Simone Corporale en De Kuyper). Ze is dit jaar uitgeroepen tot International Bartender of The Year 2019 op de Spirited Awards van Tales of The Cocktail. Om 16.30 u zal ze een korte presentatie geven over Muyu in de SkyLounge, tussen de competitieronden in.

Winnaar 
De vakkundige jury maakt nog maandag de top 3 van beste bartenders bekend.  Vorig jaar waren dat Wouter Bosch, Andrei Talapanescu en Mads Voorhoeve. De laatste kwam uiteindelijke als winnaar uit de bus en kreeg de prestigieuze titel 'Best Bartender 2018'. Wie het dit jaar wordt? Dat horen we tijdens de Entree Awards op maandag 25 november! 

Artikel delen