De bartenders van de Dr. gaan on tour

De bartenders van de Dr. gaan on tour

Na het nieuws van de sluiting van de speak easy cocktailbar de Dr. in Rotterdam is er ook goed nieuws.

Vanwege de recente ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19 en de sluiting van zoveel locaties, moest ook de Dr. in Rotterdam deuren sluiten op 15 maart om de verspreiding van het virus in te dammen. En toen op 1 juni de maatregelen werden versoepeld bleek 'de kleine praktijk' niet geschikt om te openen. Maar nu gaan de experts van de Dr. on tour.

Te kleine praktijk

Arno van Eijmeren, eigenaar: ''De bartenders van de Dr. gaan on tour. Ze strijken een weekend lang ergens neer en zorgen dan voor het beste medicijn. Binnenkort wordt bekend waar.'' Over het sluiten van de Dr.: ''Het handhaven van de sociale afstand in de kleine ruimte die de praktijk van de dokter wordt genoemd, matchte niet met de manier om de service op een veilige en plezierige manier aan de gasten te bieden. Omdat we niet zeker zijn over de toekomstige ontwikkelingen in deze situatie, hebben we geen andere keuze dan de locatie die we al die jaren sinds onze opening in januari 2012 hebben bezet, te beëindigen.'' Het sluiten van de locatie betekent dus echter niet het einde van Dr. ''Het team kijkt nog steeds reikhalzend om de gasten op dezelfde manier te behandelen als al de jaren ervoor. Nu is het tijd voor reorganiseren, verplaatsen en herstellen. Momenteel zijn we op zoek naar verschillende en betere manieren en locaties om terug te komen.''

Verder staat te lezen: ''We willen van deze gelegenheid gebruikmaken om alle patiënten te bedanken die we in de loop der jaren hebben mogen behandelen. De partners die we daarbij hebben gehad, de collega-dokters die we met ons hebben samengewerkt en de gastbeoefenaars die we hebben verwelkomd om ons achter de bar te vergezellen. Dr. is niet down and out. We gaan de uitdaging aan en komen groter, sterker en gezonder terug!" 

Eerder portretteerden wij Arno van Eijmeren, eigenaar van de Dr. 

Artikel delen