Highlights Amsterdam Coffee Festival

Tags: koffie

Highlights Amsterdam Coffee Festival

De zesde editie van The Amsterdam Coffee Festival komt eraan! En terwijl de bonen nog roosteren is het programma van deze celebration of coffee zo goed als gereed. Met de introductie van een meditatieve koffie-ervaring, een nieuwe competitie voor koffiebranders en een hub met de beste koffienamen uit Dubai wordt het een perfecte blend. Daarnaast komen er heel wat internationale koffiegoeroes, -kampioenen en -professionals. Denk aan namen als Rubens Gardelli, Anouk Rodenburg, Dhan Tamang, Michael James Wong en Rod Eslamieh.

The Amsterdam Coffee Festival in Amsterdam van 1 tot en met 3 maart is de place to be voor koffieliefhebbers in de breedste zin van het woord: barista's, professionals, koffiebarfanaten, experts of gewoon de nieuwsgierige koffieproever. Meer dan honderd stands met koffiegerelateerde producten, een food market, dj's, cocktails met een stevige shot caffeïne en ongelimiteerde proefopportuniteiten: voor ieder wat wils dus!

Mindful Coffee Tasting Experience
Deze multi-zintuiglijke en meditatieve coffee tasting ervaring, verandert de manier waarop je koffie consumeert radicaal. Het stimuleert bezoekers om een diepere waardering voor hoogwaardige specialty coffee te ontwikkelen. Just Breathe-expert Michael James Wong zal deelnemers door een meditatieve koffieproeverij begeleiden. Gastbrander KEEN Coffee levert en maakt de koffie.

Roast Masters
Een gloednieuwe competitieformule die focust op de kunst van het branden, bedacht door Allegra Events. Hier komen de meest legendarische branders ter wereld samen om de strijd aan te gaan met elkaar. Alles voor die felbegeerde titel van Roast Master™. Ze voeren die strijd onder het toeziend oog van topnamen uit het wereldje: Anne Lunnel (Zweedse baristakampioen), Niels Te Vaanhold (winnaar van de Dutch Cup Tasters Championship) en Rubens Gardelli (WCE World Coffee Roasting Champion).

The Fields
Ook nieuw: deze groene oase in het hart van het festival. Hier vind je twee van onze favoriete dingen: koffiecocktails op basis van gin en goeie party vibes. Met dj-sets van Kremlin Disko en Wicked Jazz Sounds horen we de dansvloer al roepen!

The LAB
Van demonstraties, workshops tot proeverijen: The LAB draait om innovatie, expertise en grensverleggende talks. De line-up voorziet toonaangevende sprekers van de meest inspirerende koffie- en horecabedrijven uit de Benelux. Speciaal in het leven geroepen om (trade) bezoekers een scala aan interactieve sessies aan te bieden met een programma dat alles covert: foodpairing (met chef Jozua Jaring en Lavazza), de coffee cocktail (r)evolution (met Rod Eslamieh), de wetenschap van koffie (met Athony Jansen) en een paneldiscussie over duurzaamheid.

BOEK UW GRATIS TICKET VOOR DE VAKDAG (1 MAART) VAN THE AMSTERDAM COFFEE FESTIVAL MET DE PROMOCODE: ENTREE

Artikel delen