NL’er McKenzie wint int. cocktail competitie

NL’er McKenzie wint int. cocktail competitie

De Nederlander Lewis McKenzie is in Venetië winnaar geworden van de Opihr Global Cocktail Competition 2019. “Een droom die uitkomt”, aldus McKenzie, de barmanager van Hilton Amsterdam Schiphol Airport.

Tijdens de competitie, georganiseerd voor Ophir gin, deden deelnemers van over de hele wereld mee waaronder Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Verenigde Staten, Duitsland, het Verre Oosten en Zuid-Afrika. De barman van het Hilton bij Schiphol nam het in de finale op tegen vijf andere barmannen. Tijdens deze opdracht mocht de cocktail , naast gin, niet meer dan vijf ingrediënten bevatten.

Marco Polo
De vakjury was onder de indruk van de smaak en de lokale ingrediënten die McKenzie had gekozen voor zijn cocktail. McKenzie: “Ik heb een combinatie gemaakt met verse grapefruit, lokale lavendelhoning, kamille, oranjebitter en ook wat Szechuanpeper om het kruidige smaakprofiel van Opihr gin te benadrukken. Voor mij vertegenwoordigt deze creatie Marco Polo, een beroemde Venetiaanse reiziger die op weg was naar het Oosten.” Dankzij de titel krijgt McKenzie de kans om als ere-ambassadeur het merkteam van de gin. "Ik heb een fantastische tijd gehad hier in Venetië en ik ga straks naar huis met nieuwe kennis, nieuwe vrienden en onvergetelijke herinneringen. Dit is echt een droom die uitkomt!"

A Bridge Too Far
McKenzie noemde de winnende cocktail ‘A Bridge Too Far’. Hieruit bestaat de cocktail:

40ml OPIHR Oriental Spiced Gin
40ml Cordial van grapefruit en lavendelhoning
10ml Orange Bitters
Snufje kamille
Beetje Szechuanpeper
Schijf Grapefruit

Ben jij bartender? Dan kun je je inschrijven voor onze eigen competitie Best Bartender, onderdeel van de jaarlijkse Entree Awards. Op maandag 4 november vindt de competitie plaats in SkyLounge Amsterdam en de uitreiking is op 25 november in Theater Amsterdam.

Artikel delen